У Львові розпочала роботу медична виставка ГалМЕД: «Здоров’я і довголіття – 2013»

У Львові розпочала роботу медична виставка ГалМЕД: «Здоров’я і довголіття – 2013»

18.04.13 14:59 0 1019
17 квітня,  у Львівському Палаці мистецтв розпочали роботу Львівський медичний форум та XIX медична виставка ГалМЕД: «Здоров’я і довголіття» та IV спеціалізована виставка «Стоматологічний ярмарок».

Заходи проводяться за сприяння Міністерства охорони здоров’я України та Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

З кожним роком форум наповнюється дедалі яскравішими подіями – це місце зустрічі провідних фахівців-медиків, як мають можливість поділитися своїми ідеями та думками в рамках проведення майстер-класів науково-практичних конференцій. Напрямки діяльності форуму роблять його цікавим не лише для спеціалістів з медичної галузі з усієї України, а й з за-кордону.

На урочистому відкритті заходу, першою  до слова була запрошена заступник директора Департаменту – начальник управління медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак.

У вітанні учасникам п. Микичак зазначила, що: «Форум ставить за мету привернути увагу фахівців до таких важливих питань, як стан здоров’я населення, розвиток медичної галузі, методами діагностики та профілактики захворювань, дає можливість поспілкуватись, обмінятись досвідом. Словом, є поштовхом до наших чергових звершень».

Денис Шмигаль – директор Департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської облдержадміністрації сказав: «Медицина може і повинна забезпечити здоров’я населення. Саме на таких форумах медики можуть ознайомитись з новими підходами до лікування та іннноваційними технологіями. А це є першою необхідністю у такій важливій галузі, як медицина».

Наукові заходи Форуму розпочалися з практичної конференції «Сучасні аспекти перинатальної медицини. Телемедицина в практиці світової та української медичної спільноти». У президії конференції були заступник директора Департаменту – начальник управління медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, головний гінеколог ДОЗ Львівської ОДА Ігор Потапов, професор ЛНМУ ім.Д.Галицького Віра Пирогова, професор Харківської медичної академії післядипломної освіти Ольга Грищенко, доцент Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П. Шупика Галина Рощина.

«Наша головна мета», — сказала у своєму виступі професор В. Пирогова, — допомогти жінці народити і виходити здорову дитину. Зробити щасливою кожну сім’ю, яка цього бажає».

Ірина Микичак подякувала Львівському осередку асоціації перинатологів України за те, що у 2012 вперше за останні роки на Львівщині було досягнуто найнижчих показників материнської і дитячої смертності. Окрім цього, вона зупинилась на питанні реалізації в області соціальної ініціативи Президента України «Нове житя» – нова якість охорони материнства і дитинства». «Найголовнішим у створенні перинатального центру найвищого III рівня є впровадження нових інноваційних технологій, післядипломна освіта і, фактично, створення нової школи акушерів-гінекологів, впровадженням телемедицини і, відповідно, значно вища якість надання медичної допомоги, — зазначила І.Микичак.

Учасниками науково-практичної конференції стали понад 200 міських та районних акушерів-гінекологів області, лікарі з інших областей України.

Ще одним заходом, який відбувся в рамках програми Медичного Форуму XIX Міжнародної виставки «ГалМЕД-2013» був круглий стіл «Хіміорезистентний та ВІЛ-асоційований туберкульоз: актуальні питання протидії на рівні первинної медико-санітарної допомоги».

Модератор заходу — головний лікар Львівського обласного центру здоров’я, АКСМ координатор програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» у Львівській області Юрій Островерха.

Учасниками заходу були лікарі-фтизіатри, представники соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій та члени товариства Червоного Хреста.

Під час круглого столу учасники обговорили актуальні питання сучасного епідеміологічного стану із туберкульозом, його хіміорезистентної та ВІЛ-асоційованої форм, профілактики, діагностики туберкульозу на первинному рівні надання медичної допомоги та розробка і впровадження стандартів діяльності медичного працівника з протидії туберкульозу.

Форум продовжуватиме свою роботу упродовж трьох днів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЧС-2013. Гніденко не ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ