Львівщина: у Винниках відкриється виставка робіт народної майстрині Наталії Дюг «Барви рідного краю»

Львівщина: у Винниках відкриється виставка робіт народної майстрині Наталії Дюг «Барви рідного краю»

18.04.13 12:03 0 846
18 квітня в приміщенні виставкової зали Історико-краєзнавчого музею м.Винники відбудеться відкриття персональної виставки майстрині, члена Яворівського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Наталії Дюг “Барви рідного краю”. Метою даного заходу є популяризація українських народних ремесел та мистецтва, – інформують у департаменті з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей облдержадміністрації.

Композиційні твори, представлені на виставці, створені за мотивами Яворівського народного розпису – яскраві і символічні, у яких відображені великодні мотиви, а також веселі, дотепні, мрійливі і справді сонячні життєві композиції.

Урочисте відкриття виставки розпочнеться о 15.00 годині.

Довідка: 

Наталія Володимирівна Дюг народилася 18 березня 1971 р. в с. Рясна-Руська Яворівського району Львівської області. Навчалася у Прикарпатському університеті ім. Василя Стефаника на відділі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. 

Мисткиня щорічно бере участь у всеукраїнських виставках народного мистецтва в м. Києві, які проводяться Національною спілкою народних майстрів України. Неодноразово проводила уроки майстер-класу  з розпису яворівської народної дерев’яної  іграшки. Перша персональна виставка Н.Дюг, “Ритм рідного краю”, відбулася у вересні 2009 року у музеї “Яворівщина”.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: У Тернополі злодій-варвар ...

КОМЕНТАРІ