Михайло Барбара: "Безпідставні обшуки та огляд речей, які практикує міліція, – незаконні"

Михайло Барбара: "Безпідставні обшуки та огляд речей, які практикує міліція, – незаконні"

18.04.13 11:40 0 799
Здійснення безпідставних обшуків громадян та незаконного огляду їхніх речей, що практикує міліція, суперечить Конституції України, закону "Про міліцію", Кримінально-процесуальному кодексу України та Кодексу про адміністративні порушення. Про це заявив депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Михайло Барбара на засіданні комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем.

Депутат обласної ради пропонує винести на розгляд сесії проект звернення до Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України з вимогою скасувати відомчі правові акти, які дозволяють обшук і огляд речей громадян.

Михайло Барбара зазначив, що практика здійснення безпідставних обшуків громадян та незаконного огляду їхніх речей працівниками міліції зумовлена некоректністю положень відомчих інструкцій і наказів МВС України та їхньою очевидною невідповідністю базовим нормативно-правовим актам нашої держави – Конституції України, Закону України "Про міліцію", Кримінально-процесуальному кодексу та Кодексу про адміністративні порушення. "Співробітники міліції обґрунтовують своє право проводити обшук громадян та їхніх речей посиланням на пункти 238 та 239 Статуту патрульно-постової служби міліції України, наголошуючи, що вони здійснюють не обшук, а "зовнішній огляд", право на проведення якого не передбачено в жодному нормативно-правовому акті, що має силу закону", – підкреслив депутат-свободівець.

Комісія підтримала ініціативу Михайла Барбари винести на розгляд сесії обласної ради звернення із зазначеного питання до Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ