Петро Колодій: "У дискусії щодо видобування сланцевого газу на перше місце ми ставимо питання безпеки"

Петро Колодій: "У дискусії щодо видобування сланцевого газу на перше місце ми ставимо питання безпеки"

18.04.13 21:07 0 893
Голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій взяв участь у семінарі з питань видобування сланцевого газу в Україні, який проводить 17 квітня 2013 року в приміщенні облради компанія "Шеврон-Україна". Вітаючи учасників семінару, Петро Колодій висловив сподівання, що депутати обласної ради отримають відповіді на запитання, які їх хвилюють.

За словами свободівця, довкола питання видобування сланцевого газу в Україні точиться гостра дискусія у політичній та соціально-економічній площині. "Для нас у цій дискусії першочерговим є питання безпеки для майбутніх поколінь, – зазначив Петро Колодій. – Адже ми з вами є свідками, до яких катастроф може призвести втручання людини в надра".

Голова облради нагадав, що у Львівській обласній раді створено наукову дорадчу раду з метою вивчення можливих екологічних наслідків розробки газових родовищ.

"Важливо, що шня зустріч відбувається у стінах Львівської обласної ради, адже невдовзі депутатському корпусу належить ухвалювати рішення, чи затверджувати угоду про розподіл продукції між урядом та інвестором. На жаль, поки що ми не отримали проекту угоди, і ще не можемо говорити, наскільки вона вигідна українській стороні, зокрема громаді Львівщини. Це також один із каменів спотикання, який перешкоджає відвертому діалогу з інвестором", – наголосив Петро Колодій.

Свободівець також зазначив, що депутати хотіли б отримати відповіді на важливі питання, аби в результаті ухвалити об'єктивне, правильне рішення.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 4)
Попередня новина: Ірина Сех: "Держава ...
Наступна новина: "Динамо" цікавилося Дієго ...

КОМЕНТАРІ