У Львові після втручання Юрія Михальчишина недобросовісних підприємців притягнули до відповідальності

У Львові після втручання Юрія Михальчишина недобросовісних підприємців притягнули до відповідальності

18.04.13 17:24 0 1141
Недобросовісних підприємців, які здійснювали незаконну діяльність у селі Оброшине поблизу Львова, притягнули до адміністративної відповідальності та наклали на них штрафні санкції. Триває робота щодо зупинення протизаконних дій. Про це 17 квітня 2013 року повідомив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Юрій Михальчишин.

Як розповів націоналіст, до нього звернулися мешканці с. Оброшине, які повідомили про порушення вимог чинного законодавства України при здійсненні підприємницької діяльності ТзОВ "Ековат" та ПП "Оліяр". "На підставі заяв мешканців я скерував звернення до прокуратури Львівської області, яка провела низку перевірок та виявила чимало грубих порушень. Зокрема встановлено, що рішення Оброшинської сільської ради про затвердження генерального плану населеного пункту ухвалено з порушенням вимог чинного законодавства, тому прокуратура зробила подання з вимогою про його скасування. Також встановлено, що підписаний земельний сервітут між ПП "Оліяр" і ТзОВ "Ековат" на право будівництва, розміщення, експлуатації об'єктів передачі електричної, теплової енергії та земельних ділянок площею 3,8 га не пройшов державної реєстрації, що є нахабним порушенням Земельного кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, заступнику директора ПП "Оліяр" Затварському Б.М. було видано припис про порушення вимог земельного законодавства", – повідомив Юрій Михальчишин.

Також за зняття верхнього ґрунтового покриву на земельній ділянці площею 0,0988 га без спеціального дозволу та проведення на ній будівельних робіт підприємця-порушника притягнуто до адміністративної відповідальності і накладено штраф. "При проведенні повторної перевірки виявлено, що виданий припис щодо реєстрації договору земельного сервітуту не виконано, а цей горе-підприємець продовжує знімати верхній шар ґрунту. За ці протиправні дії йому знову видано припис та нараховано штраф у сумі 4372 грн. Окрім цього, заступника директора вказаного підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено штрафні санкції в сумі 40 тис. гривень. При перевірці вказаного припису виявлено, що підприємство й надалі незаконно здійснює будівельні роботи, внаслідок чого накладено штраф на суму 21 168 грн. За наслідками перевірки ДАБК у Львівській області на адресу ПП "Оліяр" внесено новий припис про призупинення будівельних робіт. Контроль за зупиненням посадовими особами ТзОВ "Ековат" та ПП "Оліяр" незаконних дій триває", – додав свободівець.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ