Лариса Василишин: "Чиновники Садового не розуміють, що не можна економити на забезпеченні нормального навчального процесу"

Лариса Василишин: "Чиновники Садового не розуміють, що не можна економити на забезпеченні нормального навчального процесу"

18.04.13 09:52 0 964
Економія на належних умовах навчального процесу – це шлях до моральної та фізичної деградації нації. Проте цю істину чиновники Садового при адмініструванні навчальних закладів Львова не сприймають. Про це 17 квітня 2012 року заявила депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Лариса Василишин.

За словами Лариси Василишин, впровадження командою Садового "оптимізації" споживання паливно-енергетичних ресурсів і води у львівських навчальних закладах призводить до погіршення умов навчання та виховання.

"Від цієї так званої "оптимізації" жодного покращення не відчувають ні учні та їхні батьки, ні вчителі чи керівники навчальних закладів. Економія на забезпеченні належного навчального процесу дітей – це шлях до моральної та фізичної деградації нації. Нормальне освітлення і тепло – це запорука здоров'я наших дітей. Натомість чиновники виконавчих органів ЛМР змушують керівників навчальних закладів не опалювати заклади освіти "даремно", – вимкнути опалення або залишити так, щоби ледь жевріло. В окремих навчальних закладах – темні коридори, погано освітлені класи", – підкреслила свободівка.

За її словами, приміщення закладів освіти у Львові усі нестандартні, тому потрібно здійснювати індивідуальний підхід при встановленні лімітів, враховуючи реальні потреби кожного навчального закладу. "Школи у Львові не в однакових умовах, щоби змагатися за економію енергоносіїв. З метою збереження здоров'я дітей необхідно дотримуватись санітарно-гігієнічних вимог до улаштування, утримання і режиму закладів освіти, які вимагають щорічних немалих видатків. Звертаючись під час пленарного засідання Львівської міської ради до міського голови, я зазначила, що управління чиновниками міськради енергетичною галуззю вкотре засвідчив, що ліміти щомісячного споживання в натуральних показниках для закладів освіти не відповідають реальним потребам – необхідно враховувати реальні потреби кожного навчального закладу окремо. Ліміти споживання енергоносіїв мають у повному обсязі забезпечувати дітей щомісячним споживанням води, газу, електрики, теплової енергії, не створюючи наперед заборгованість з указаних видатків.

Чиновники фактично примушують керівників навчальних закладів працювати у борг та постійно виправдовуються, що збільшення використання енергоносіїв спричинені неповною реконструкцією систем теплопостачання, незавершеністю робіт на об'єктах через недостатнє фінансування. Все це засвідчує неефективність управління та нефаховий розрахунок при встановленні лімітів споживання енергоносіїв", ­– зазначила Лариса Василишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 14)
Наступна новина: На Житомирщині горіли ...

КОМЕНТАРІ