Працівники Міндоходів Львівщини змагаються у кмітливості із цигарковими контрабандистами

Працівники Міндоходів Львівщини змагаються у кмітливості із цигарковими контрабандистами

18.04.13 11:16 0 778
З початку року фахівці Міністерства доходів і зборів України зафіксували 87 випадків переміщення через митний кордон сигарет з приховуванням від митного контролю. Вилучено понад 77 тисяч пачок сигарет загальною вартістю більш ніж 200 тисяч грн., затримано 20 транспортних засобів з обладнаними тайниками на суму понад 600 тисяч гривень.

Порушники стають щораз зухвалішими та винаходять нові способи приховування. Використовують різноманітні сховки – як у конструктивних порожнинах автомобілів (66 випадків), так і в спеціально обладнаних тайниках (20, у 18 з яких тайники виготовлені в транспортних засобах, у 2 випадках – в переміщуваному товарі). 84 із виявлених правопорушень вчинені фізичними особами, у 3 випадках – посадовими особами підприємств (2 – водіями вантажних автомобілів, 1 – рейсового автобуса). Серед порушників є як громадяни України, так і сусідньої держави.

Для прикладу, 5 квітня цього року громадянин заховав майже 4 тисячі пачок сигарет різних марок під капотом автомобіля «Рено-Лагуна» безпосередньо на двигуні та навколо нього, під двигуном, між днищем та вихлопною трубою, а також у порожнині паливного бака.

10 квітня інший громадянин також під капотом легкового автомобіля заховав понад три тисячі пачок цигарок.

Того ж дня водій легкового автомобіля «HYUNDAI» приховав у конструктивних порожнинах чотирьох дверей, передньої панелі, під капотом та прикріпив металевим дротом до днища автомобіля понад дві тисячі пачок сигарет.

11 квітня під декоративною обшивкою передніх та задніх дверей автомобіля «Ford-Mondeo», а також в спеціально виготовленому тайнику – в газовому балоні, доступ до якого став можливим після демонтажу балона через отвір, митники також виявили майже півтори тисячі пачок сигарет.

Також намагаються приховати сигарети у вантажних транспортних засобах. Зокрема найбільшу цього року партію (майже 3 тис. блоків сигарет) було виявлено в березні у спеціальному сховку серед брикетів з тирси, які везли на адресу підприємства в Німеччині.

За всіма цими фактами складено протоколи про порушення митних правил. Цигарки та автомобілі, які використано для їх приховування, вилучено. Покарання порушникам визначить суд.



Про це повідомив медіа-центр ДПС у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові військова ...

КОМЕНТАРІ