Чернігів: 20 квітня – загальноміський суботник

Чернігів: 20 квітня – загальноміський суботник

18.04.13 18:07 0 837
У Чернігові з 1 до 30 квітня триває загальноміський місячник благоустрою міських територій, парків, скверів та поліпшення санітарного стану довкілля. 20 квітня відбудеться загальноміський суботник. Насамперед, будуть прибиратися місця загального користування – парки, сквери (територія Валу, Центрального парку культури і відпочинку, Комсомольський гай тощо), а також прибережні зони річок Десна і Стрижень.

Як повідомив під час прес-конференції Чернігівський міський голова Олександр Соколов, уже розподілено території для прибирання представникам підприємств, установ та організацій. Очікується, що в масовому прибиранні візьмуть участь до 30 тисяч чернігівців.

Міський голова висловив сподівання, що жителі міста активно долучаться до загальноміського суботника. З представників місцевих осередків політичних партій на ініціативу міської влади відгукнулися дві сили: одна з них отримала ділянку роботи на березі Десни, а інша повідомила, що її представники будуть працювати у дворах.

Цього року міська влада вирішила мотивувати найбільш активних чернігівців за участь у суботнику. Олександр Соколов повідомив, що всі охочі можуть якнайкраще прибрати свій двір та взяти участь у міському огляді-конкурсі "З турботою про рідне місто", переможці якого отримають дитячий майданчик. Міський голова підкреслив, що учасниками конкурсу можуть стати не тільки мешканці багатоповерхових будинків, а й навчальні заклади та підприємства.

Достатню увагу цього року приділено озелененню міста. Так, за словами О. Соколова, квітники у різних мікрорайонах Чернігова, передусім у центрі, займатимуть площу близько 1 га. В обласному центрі Чернігівщини ще восени висаджено понад 42 тис. тюльпанів та 48 тис. нарцисів і крокусів. Навесні працівники КП "Зеленбуд" висадять квіти на площі 0,5 га. Також планується висадити 100 дерев та 400 кущів різних порід (береза, липа, ялина, ялівець, туя, барбарис, бузок та ін.).

Міський голова переконаний, що Чернігів напередодні Великодніх свят та відзначення Дня Перемоги стане чистим і охайним. Крім того, 19-21 квітня вперше у місті відбудеться офіційне відкриття туристичного сезону, тож заходи з благоустрою міста сприятимуть облагородженню міста та покращенню його іміджу.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Львівщині школярі ...

КОМЕНТАРІ