Презентовано нове видання – «Ілюстрована історія Чернігова»

Презентовано нове видання – «Ілюстрована історія Чернігова»

18.04.13 19:01 0 840
«Ілюстрована історія Чернігова» - нова книга відомого науковця Сергія Леп’явка. Видання було презентовано автором колегам-історикам та журналістам.

Доктор історичних наук, професор Сергій Леп’явко свою працю називає альбомом ілюстрацій з історії Чернігова. Понад 800 ілюстрацій, 600 із яких друкується вперше, дають читачеві змогу краще уявити минуле древнього міста, а науково-популярний стиль тексту трьома мовами робить сприйняття інформації легким та цікавим.

С. Леп’явко зауважив, що мав на меті саме показати історію, передати її сторінки в тогочасних образах. Багато людей та інституцій тривалий час працювали над проектом. Перш ніж стати книгою в гарній палітурці, необхідні матеріали розшукувались у різних колекціях і архівах, відновлювалися буквально з уривків, піддавалися реставрації.

Подякував автору й учасникам проекту за титанічну працю меценат, почесний президент Благодійного фонду ім. двічі Героя Радянського Союзу О. Молодчого, депутат Чернігівської міської ради Олександр Шкурат. За його словами, фінансова підтримка видання такого рівня – це справа честі. Як історик за освітою, він і надалі буде сприяти появі нових видань про історію Чернігова.

На переконання кандидата філософських наук, начальника відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірини Соломахи, нове видання має всі шанси стати одним із символів Чернігова та допоможе місту розкритися не тільки на теренах України, а й Європи.

Книга надрукована в Києві видавництвом “Стилос”, призначена для широкого кола шанувальників історії.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 1)
Попередня новина: На Львівщині в Моршині ...
Наступна новина: На Львівщині інформація ...

КОМЕНТАРІ