На Рівненщині дбають про змістовне дозвілля школярів

На Рівненщині дбають про змістовне дозвілля школярів

18.04.13 17:13 0 948
Майстер бойового гопака Петро Велінець, що тренує дітей у Дубровиці, разом зі своїми учнями повернувся із тижневої мандрівки Литвою, Латвією та Швецією. Під час міжнародного фестивалю «Дні української культури на Балтійському морі» вони виступали із традиційним козацьким танцем, демонстрували елементи двобою, вправлялися зі зброєю, а ще босоніж ходили по битому склу, лягали на цвяхи та демонстрували інші практики, якими, кажуть, володіли характерники. Їм аплодували стоячи.

Аби навчитися усім цим премудрощам, потрібно не лишень добре володіти власним тілом, а й дотримуватися певної життєвої філософії – поважати старших і свого вчителя, не лихословити, вести здоровий спосіб життя, пояснив Петро Велінець. Тим часом на у школі бойового гопака «Джура», що у Дубровиці, займається 70 дітей. До того ж разом зі здоровими школярами, які опановують техніку рукопашного бою, там проходять реабілітацію діти з особливими потребами.

Водночас під час закордонної мандрівки вихованці школи бойового гопака отримали гарний досвід, розповів Петро Велінець, який віднедавна є віце-президентом міжнародної федерації. А в організації такої поїздки посприяла і районна влада.

Тим часом в області працюють над тим, аби якомога більше дітей залучати до активного, а отже й здорового способу життя. На цьому, зокрема, зосереджена увага в нових соціальних ініціативах Президента України.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ