Рівненщина готова до євроінтеграції

Рівненщина готова до євроінтеграції

18.04.13 12:21 0 915
В цьому одностайні місцеві підприємці, які повернулися з Меджимурської жупанії Хорватської Республіки. Підсумовуючи на брифінгу результати візиту, голова облдержадміністрації Василь Берташ зауважив, що в липні Хорватія отримує членство в ЄС. Тож тамтешні підприємці одержуватимуть дотації на впровадження європейських стандартів. Відтак, співпраця з ними є корисною для місцевих бізнесменів, які орієнтуються на євроринок. Адже хорватські партнери можуть стати перепусткою у Європу для рівненських підприємців, зауважив Василь Берташ.

Початок міжрегіональної співпраці вже є, оскільки очільник Рівненщини Василь Берташ та жупан Меджимурської жупанії Іван Перхоч підписали відповідну Угоду. Ще один документ скріпили підписами президенти обох торгово-промислових палат. Більше того, 10 місцевим підприємцям підшукали потенційних партнерів з-поміж хорватів, які працюють у аналогічних або ж суміжних галузях і зацікавлені імпортувати рівненські товари.

Закордонним постачанням передують перевірка якості та відповідність міжнародним стандартам, розповіла генеральний директор ТОВ «Агропереробка» Ольга Рудомська. А це важливий етап підготовки до виходу місцевих товарів на євроринок, перевірка їх конкурентоспроможності та стимул для модернізації і переоснащення виробництва.

Подолання технологічної відсталості – це головне завдання, поставлене перед виробничниками до вступу в ЄС, оскільки лише модернізація економіки дозволить їм на рівних конкурувати з уже діючими членами Євросоюзу, підсумував Василь Берташ.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині замовити ...
Наступна новина: Суперліга. "Азовмаш" ...

КОМЕНТАРІ