Рівненські школярі потрапили за грати… за власним бажанням

Рівненські школярі потрапили за грати… за власним бажанням

18.04.13 08:41 0 916
За грати ізолятора тимчасового тримання Рівненського міськвідділу днями потрапили рівненські школярі. Цікавість, приправлена страхом та тривогою: чому вірити — голівудським бойовикам чи тому, що чекає за дверима? В очікуванні не знаходять собі місця учні 8 та 10 класів Рівненського економіко-правового ліцею. Скориставшись нагодою, коли не було затриманих та арештованих, співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей спільно з Рівненським міськвідділом внутрішніх справ провели школярів коридорами ізолятора тимчасового тримання та познайомили з умовами, у яких перебувають затримані.

Начальник ізолятора тимчасового тримання Рівненського МВ УМВС Василь Кушнірук ознайомив учнів ліцею із роботою об’єкту та розповів про специфіку роботи міліціонерів. Діти на власні очі побачили камери тимчасового тримання затриманих, кухню, санітарну кімнату, кімнату побачень зі слідчими та адвокатами, приміщення для відеоселекторного допиту, камерний блок, прогулянковий дворик, де затримані можуть побути на свіжому повітрі та шлюз, куди заїжджають конвойні автомобілі для посадки чи висадки затриманих.

З ізолятора тимчасового тримання екскурсанти прослідували до чергової чатини міськвідділу, де у школярів виник шквал запитань: від телефонів екстрених служб до порядку дії чергових під час отримання повідомлення. Та найбільше учнів вразив той факт, що по місту розташовані камери відеоспостереження, монітори яких виведені до одного кабінету, у якому, власне, дітям і довелось побувати.

По завершенню екскурсії годі було вгамувати шквал емоцій, які вона викликала у школярів.

— У міліції, взагалі-то, мало що може подобатись, — розповідає школярка Тетяна Марущак. — А мені дуже сподобалась кімната слідчого, особливо можливість спілкування в режимі «скайпу», коли іде слідство. Дуже хороші умови для тримання затриманих. Однак мені не сподобалась кімната для прогулянок, оскільки вона дуже мала і не видно вулиці.

Наостанок дівчина підсумовує: «Я раніше чомусь думала, що у міліції набагато страшніше».

Денис Михалевич, учасник екскурсії, із захопленням розповідає про свої враження від побаченого.

— Побувавши в ізоляторі тимчасового тримання, я особисто був дуже сильно здивований, тому що їх тримають у дуже хороших умовах. У деяких будинках, де мені довелось побувати за своє життя, умови не набагато кращі, аніж тут. Однак мені дуже важко зрозуміти, як можна бути одному у камері, коли навіть ні до кого обізватись. Для подальшого життя там просто неможливо бути.

Однак щодо роботи міліції у Дениса твердження не такі категоричні:

— Однозначно, краще сюди не потрапляти, як засудженому, але працівником тут бути, мені здається, дуже добре. Міліція робить усе те, щоб людям у нашій державі краще жилося. На своєму власному досвіді я переконався, що міліція допомагає людям.

Працівники відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Рівненській області переконані, що подібні заходи сприяють здійсненню профілактики злочинності серед неповнолітніх.

— Учні загальноосвітніх шкіл міста Рівного неодноразово зверталися з проханням до Управління внутрішніх справ провести екскурсії та познайомити школярів із умовами тримання затриманих, — зазначила старший оперуповноважений відділу Олена Гук. — Ми відшукали таку можливість і школярі Рівненського економіко-правового ліцею змогли відвідати ізолятор тимчасового тримання Рівненського міського відділу.

ВКМСД УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинську «Едельвіку» ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: під ...

КОМЕНТАРІ