На Рівненщині про шкідливість споживання дурману військовим розповіли міліціонери та колишній наркозалежний

На Рівненщині про шкідливість споживання дурману військовим розповіли міліціонери та колишній наркозалежний

18.04.13 09:56 0 904
Нещодавно працівники ВБНОН УМВС України в Рівненській області провели профілактичну лекцію серед військовослужбовців на тему: «Наркоманія як один із факторів розпаду суспільства». Допомогти міліціонерам роз’яснити негативні наслідки вживання наркотичних засобів прийшов також колишній наркоман із двадцятирічним “досвідом”.

До частини А1671 (полк зв’язку) запросили військовиків з інших частин, що входять до 13 Армійського корпусу. Присутнім начальник ВБНОН УМВС В’ячеслав Кузик розповів про страшні для здоров’я наслідки вживання наркотичних речовин, а також звернув увагу на відповідальність, передбачену за скоєння злочинів, пов’язаних з незаконним обігом таких засобів.

—Такі лекції ми проводимо на системній основі в різних навчальних закладах Рівного та області, — зазначив підполковник міліції В'ячеслав Кузик. — Відділ БНОН та інші територіальні підрозділи МВС України вживають усіх заходів щодо нерозповсюдження наркоманії та профілактики наркозлочинів.

Крім того, кожен мав можливість отримати обґрунтовані відповіді на всі запитання не лише від правоохоронців, а й від колишнього наркозалежного.

— Зазвичай, все починається легко і просто, а закінчується завжди плачевно, — розповідає колишній наркозалежний Валерій. — Наркотики не звертають увагу на твій соціальний статус. Кожен думає, що проблема наркотиків його не стосується, що в будь-який момент можна буде кинути. Але можу запевнити, що це не так. Я сам «сидів на голці» понад 20 років. Найкращий варіант для наркозалежного, коли його зупиняє тюрма, а найгірший — коли труна. Я вірю в те, що зустрічі, які проводять правоохоронці щодо профілактики наркоманії, принесуть свої позитивні наслідки, адже навіть якщо з усіх присутніх у залі це комусь одному допоможе задуматися і не вживати наркотиків — це вже буде хороший результат, — сказав Валерій.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині горіли ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині звітуй ...

КОМЕНТАРІ