Рівненщина: спецпідрозділи міліції «Грифон» та «Беркут», озброївшись… граблями та віниками, боролися зі сміттям

Рівненщина: спецпідрозділи міліції «Грифон» та «Беркут», озброївшись… граблями та віниками, боролися зі сміттям

18.04.13 11:45 0 1060
Для рівненських міліціонерів уже стало доброю традицією проводити навесні заходи з озеленення та прибирання території підшефних закладів. Як тільки заграли перші промінчики сонця, змінивши зброю на знаряддя праці, 25 бійців спецпідрозділів «Грифон» та «Беркут» завітали до Рівненського навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина», яким віднедавна опікуються.

Щітки, віники, пилки, лопати, граблі — прибрати сміття, облаштувати клумби, побілити бордюри та альтанки, перекидати каміння, обгородити футбольне поле, обрізати гілля — справи далеко не тендітних жіночих рук, яких у закладі більшість. У такі моменти — черга за чоловіками.

— Ми хотіли показати, що наші хлопці можуть не лише захищати від злочинних посягань та правопорушень, а й допомагати по господарству — підмести, пофарбувати, зрізати гілля, — зазначив командир спецпідрозділу «Грифон» Василь Озарчук. — Слідкувати за порядком і чистотою на території цього освітнього закладу ми вважаємо своїм почесним обов’язком.

У форменому та робочому одязі — спецпризначенці не скаржаться. Кажуть, що допомагати діткам весело і приємно. На рівних із колегами сильної статі до закладу допомагати приїхала і призер конкурсу УМВС «Красуня у погонах» 2013 Мирослава Сова.

— Оскільки тут навчаються дітки із вадами розвитку, то ми намагаємось створити для них найкомфортніші умови, — не відриваючись від заняття, розповідає Мирослава, оскільки «грифонівській» красуні доручили білити альтанку.

З іншого боку території — теж усе кипить. Тут обрізують гілля та роблять огорожу для футбольного поля.

— Вирішили підлатати ігровий стадіон, оскільки це чоловіча робота, а сильних рук у закладі немає, тож, зробимо усе можливе, — розповідає прапорщик міліції Сергій Приходько.

— Нам приємно, що правоохоронці спецпідрозділу «Грифон» з власної ініціативи прийшли на поміч, — говорить директор навчально-реабілітаційного центру «Особлива дитина» Ольга Петух. — Ми потребуємо такої допомоги, адже на великій території центру багато роботи. Діти в лікувальному режимі повинні перебувати на свіжому повітрі, а очистити та оздобити шкільне подвір'я власноруч нам не під силу. Хочу подякувати правоохоронцям «Грифону» та особисто начальнику УМВС України в Рівненській області Василю Лазутку за шефську допомогу, — підсумувала Ольга Володимирівна.

Доки довкола кипіла робота, на шкільне подвір’я висипали дітлахи. І хоча жити їм набагато складніше, аніж здоровим діткам, вони щиро радіють кожній миті. Присутність сторонніх людей, та ще й у формі, викликала неабиякий ажіотаж серед малечі. Хтось не зводив очей із робочих рук, а хтось скористався можливістю нового спілкування із гостями. Так чи інакше, кожен із них заслуговує на чисте довкілля, на свіже повітря, на яскраве сонце та людську увагу. Адже ці дітки і без того уже багато чим пожертвували. Тож якщо трапляється можливість підтримати малечу у будь-чому, не варто від цього відмовлятись. Адже для нас жест помочі не складає зусиль, а для когось, можливо, він стає усім світом.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Українська сторона ...

КОМЕНТАРІ