Співпраця влади, громадськості та бізнесу в розв’язанні проблем працевлаштування на Рівненщині

Співпраця влади, громадськості та бізнесу в розв’язанні проблем працевлаштування на Рівненщині

18.04.13 09:16 0 890
Про проблеми працевлаштування випускників вишів йшлося за круглим столом за участю освітян, роботодавців та влади. Зокрема, своїм баченням стосовно вирішення проблеми поділилися голова обласної ради Юрій Кічатий, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов, перший заступник голови Державної податкової служби у Рівненській області Анатолій Сташко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури і духовності Світлана Левицька, директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, ректор НУ «Острозька академія» Ігор Пасічник, директор виконавчої дирекції територіального відділення ВГО АППУ в Рівненській області Лариса Садова, представники підприємств та бізнесових структур.

«Питання співпраці з бізнесом та громадськістю є пріоритетним і в роботі Міністерства доходів і зборів. Адже саме таким шляхом можна оперативно вирішувати ті конкретні проблеми, з якими стикаються представники малого, середнього і великого бізнесу. А це, в свою чергу, даватиме імпульс для розвитку підприємств, які забезпечують створення нових робочих місць та зростання внутрішнього виробництва в Україні. Лише шляхом діалогу та поєднання зусиль всіх соціальних партнерів нам вдасться знайти виважені та дієві рішення, які дозволять підвищити ефективність взаємовідносин людей праці і працедавців. З цією метою розроблено та ухвалено на державному рівні Концепцію державно-приватного партнерства. Реалізуючи єдиний план, бізнес і влада зміцнять Україну як глобального гравця в Європі та світі», - зазначив перший заступник голови ДПС Анатолій Сташко.

Присутні на заході визнали, що необхідно ретельніше відстежувати тенденції ринку праці та прогнозувати його потреби. А це можливо завдяки постійній комунікації керівників вищих навчальних закладів із роботодавцями. Аби молодь залишалася навчатися, а потім і працювати в Україні, керівництву закладів необхідно постійно оновлювати навчальні програми, враховуючи при цьому вимоги й потреби ринку праці.

Так, нині на Рівненщині не вистачає фахівців робітничих професій. Крім того, зважаючи на поступовий стабільний розвиток сільського господарства, Рівненщина потребує і кваліфікованих кадрів у сфері АПК, в тому числі, агрономів, інженерів, технологів, а також фахівців-управлінців, які могли б успішно організувати бізнес на селі.

Голова обласної ради Юрій Кічатий подякував всім небайдужим до вирішення гострої соціальної проблеми і вручив Почесні грамоти переможцям конкурсу «Кращий роботодавець року».

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: облаштовуємо ...
Наступна новина: Фермер з Хмельниччини ...

КОМЕНТАРІ