В Тернополі дітей запрошують у школу писанкарства

В Тернополі дітей запрошують у школу писанкарства

18.04.13 19:06 0 954
У будинку культури «Кутківці» тернопільські дітлахи та їх батьки мають можливість навчитися мистецтву писанкарства. З 12 квітня тут діє школа «Намалюю писаночку».

Перший урок у школі розпочали зі спільної молитви, а місцевий парох церкви Покрови Пресвятої Богородиці отець Корнелій поблагословив дітей на добру справу.

«Історію свого народу можна пізнати, вивчаючи його звичаї, ті прикмети, по яких розпізнається народ. Невід'ємною частиною Великоднього свята була і є писанка - символ життя, оберіг, кожний малюнок якого таїть у собі молитви - звернення до Бога, привертає добрі сили і відвертає лихі, розповідає про створення світу, про вічні закони мудрості і любові. Наші предки надавали великого значення писанці, вони вірили, що вона має магічну силу, є джерелом життя, і допоки люди розписують – світ стоятиме". - розповідає директор БК Наталя Горлуц – «Українська писанка живе, щорічно відроджуючись, і дуже важливим є те, що саме дитячі руки відтворюють давні традиції її розпису».

Заняття у школі писанкарства проводяться у п'ятницю з 15. 00 до 18. 30, у суботу та неділю - з 12.00 до 1600 за адресою: м. Тернопіль, вул. Агрономічна, 1 (м-н Кутківці) «Будинок культури «Кутківці».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині інформація ...
Наступна новина: На Волині весняна толока ...

КОМЕНТАРІ