У Тернополі злодій-варвар не лише обікрав храм, а й ледь не спричинив там пожежі

У Тернополі злодій-варвар не лише обікрав храм, а й ледь не спричинив там пожежі

18.04.13 12:14 0 862
26-річний житель Збаразького району поцупив кошти, за які планували оздобити церкву, спокусився на пожертви парафіян, зібрані для лікування сироти з дитячого будинку. Зламав скриньку для пожертв, а недопалок випаленої у храмі цигарки викинув на килим.

Вранці після крадіжки увагу священика привернули розкидані ноти церковного хору. Ще більше занепокоєння у священнослужителя викликала розбита скриньки для пожертв та порожня пляшка з-під вина.

Про крадіжку священик повідомив правоохоронців. На місце злочину одразу ж виїхали слідчо-оперативні групи Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ та обласного управління міліції. Оглянувши місце злочину, міліціонери встановили, що до храму невідомий проник через віконну шибку, трохи меншу, аніж звичайна кватирка.

Злодій скористався електроінструментами, які робочі залишили в підсобному приміщенні. Болгаркою спробував розрізати дерев’яну скриньку для пожертв, але це спровокувало замикання електроенергії. Озброївшись запаленою свічкою, став нишпорити у пошуках поживи.

Нічний візитер випорожнив дві скриньки, у які прихожани збирали кошти на оздоблення храмових ікон. Відтак розбив банку з пожертвами на лікування хлопчика-сироти.

Аби встановити особу підозрюваного та затримати його оперативникам знадобилося декілька годин. Як не дивно, але молодий чоловік раніше прислуговував у цій же церкві.

Відколи з родиною переїхав до райцентру, у його біографії чимало змінилося - двічі поставав перед судом за крадіжки, а на даний час перебуває під слідством за вчинення шахрайських дій.

Підозрюваний автобусом добрався до Тернополя. Тієї ж ночі чи не половину крадених грошей пропив.

На даний час вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу для зловмисника. Відкрите кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили в УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: у Винниках ...
Наступна новина: На Волині замовити ...

КОМЕНТАРІ