На Тернопільщині доходи від продажу автомобілів треба задекларувати до 1 травня

На Тернопільщині доходи від продажу автомобілів треба задекларувати до 1 травня

18.04.13 13:14 0 834
З початку року 493 громадянина області подали до податкових органів декларації про отримані у 2012 році майже 20 млн.грн. доходів від продажу об’єктів рухомого майна.

Нагадаємо, що відповідно до п.2 ст.181 Цивільного кодексу України рухомим майном (речами) є майно (речі), які можна вільно переміщувати у просторі.

Відповідно до положень Податкового кодексу дохід платника податку від продажу (обміну) у 2012 році одного з об’єктів рухомого майна (автомобіля, мотоцикла чи мопеда) оподатковувався за ставкою 1 відсоток. Якщо ж протягом року було здійснено продаж двох та більше об’єктів рухомого майна – такий дохід оподатковувався за ставкою 5 відсотків.

У випадку продажу (обміну) об’єкта рухомого майна фізичною особою – нерезидентом, дохід від такої операції оподатковується за ставками 15 та 17 відсотків, залежно від розміру такого доходу.

Кампанія декларування доходів, отриманих протягом минулого року, триває. Термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи за 2012 рік – до 1 травня 2013 року.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суперліга. "Ферро" у ...

КОМЕНТАРІ