Закарпатська область: посли чотирьох держав на українсько-словацькому кордоні урочисто промаркували Транскарпатську туристичну магістраль

Закарпатська область: посли чотирьох держав на українсько-словацькому кордоні урочисто промаркували Транскарпатську туристичну магістраль

18.04.13 13:29 0 1031
17 квітня, в рамках офіційного візиту на Закарпаття послів країн Вишеградської четвірки на українсько-словацькому кордоні, поблизу переходу Малий Березний-Убля відбулось урочисте маркування Транскарпатської туристичної магістралі, що з’єднує туристичні маршрути Закарпаття та Європи. Відкрити Карпатський туристичний шлях протяжністю понад 330 км, що веде від українсько-словацького кордону до кордону з Румунією, прибули: Генрік Літвін – посол Республіки Польща в Україні, Іван Почух – посол Чеської Республіки в Україні, Мігаль Баєр – посол Угорщини в Україні, Марек Шафін – тимчасово повірений у справах посольства Словацької Республіки в Україні.

Даний проект реалізується ще з 2008 року за ініціативою та за підтримки коштів уряду Чеської республіки.

Не залишились осторонь і закарпатські гірські рятувальники, які допомагали чеським колегам у маркуванні туристичних шляхів. Слід зауважити, що в Закарпатській області спеціальними табличками (згідно з європейською системою) промарковані більш ніж 1000 км. маршрутів, ще 1000 км. промарковано в Івано-Франківській області.

Дане маркування туристичних стежок допоможе відпочивальникам знайти правильний шлях та не блукати гірською місцевістю, що є дуже корисним для любителів піших мандрівок Українськими Карпатами. Орієнтуючись по марках і стрілках, туристи з належним рівнем попередньої підготовки, можуть пройти складний за конфігурацією туристичний маршрут без карти, компасу й опису. Вказівні, попереджуючі, обмежуючі та забороняючі знаки підкажуть їм у поході інформацію, де є об'єкти туристичного інтересу, притулки, природоохоронні об'єкти для огляду, місця для купання; яка відстань між об’єктами, які види діяльності для туристів дозволені, які небезпеки та перешкоди очікуються попереду тощо.

Та й гірським рятувальникам роботи буде менше, коли заблукалий турист зможе їх поінформувати біля якої таблички він знаходиться, ніж шукати його гірськими масивами без жодного орієнтиру. А безпека туристів та збереження життя людини в горах під час екстремальних умов є головним пріоритетом в роботі рятувальників гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області.

У ДСНС України у Закарпатській областіhttp://youtu.be/fZcgE4R2dsk
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: План виконання робіт ...
Наступна новина: Суд у Росії відклав справу ...

КОМЕНТАРІ