На Буковині 70 рятувальників та 27 одиниць насосного обладнання залучалося протягом доби для надання допомоги населенню

На Буковині 70 рятувальників та 27 одиниць насосного обладнання залучалося протягом доби для надання допомоги населенню

19.04.13 15:07 0 828
Протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС України залучалось 70 рятувальників та 27 одиниць насосного обладнання. За добу відкачано 19 тис. 123 м³ води. Загалом за період з 2 квітня відкачано 1 млн. 50 тис. 302 м³ води.

Внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод відмічається часткове підтоплення дворів та присадибних ділянок у 22 населених пунктах, а саме: у Волинській – 2, Київській – 18, Львівській –1 та Рівненській – 1.

За інформацією Укравтодору проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено.

Усього в Україні обмежено рух транспортних засобів до 7 населених пунктів у Київській (2), Рівненській (1), Сумській (2) , Чернівецький (1) та Чернігівській (1) областях.

Київська область

У Макарівському районі на автодорозі місцевого значення Юрівка – Чорногородка (через Соснівку, Лубське), внаслідок проходження паводку та понад розрахункового перевищення на 1,5 м рівня води у ставку, зафіксовано розмив дамби у безпосередній близькості від мосту через р. Лупа. Відбувся підмив опори мосту, яка просіла на 50 – 60 см, прогонова будова обперлася на існуючі опори старого мосту.

Рух транспорту та пішоходів по мосту припинено. Об’їзд та під’їзд до населених пунктів забезпечено. Ведуться роботи по відновленню мосту.

Рівненська область

У Дубровицькому районі на автодорозі місцевого значення Переброди – Будимля, внаслідок підняття рівня води в р. Льва на двох ділянках стався перелив води через проїзну частину дороги при під’їзді до с. Будимля.

Рух обмежений. Виставлено направляючі віхи та інформаційні дорожні знаки.

Сумська область

У Сумському районі на автодорозі місцевого значення Храповщина – Могриця – до автодорозі Суми – Міропілля – Краснопілля, внаслідок підняття рівня води в р. Псел, перед мостовою спорудою біля села Могриця стався перелив води через проїзну частину, висота рівня води 12 см.

Рух автотранспорту обмежений. Об’їзд здійснюється до сіл Могриця та Храповщина по автодорозі місцевого. Встановлені інформаційні дорожні знаки.

У Лебединському районі на автодорозі місцевого значення Будилка-Зелений Гай, в наслідок підняття рівня води в р.Псел, між селами Боброве та Селище стався перелив води через проїзну частину, висота рівня води 25 см.

Рух автотранспорту обмежений. Об'їзд здійснюється до села Селище. Встановлені інформаційні дорожні знаки.

Чернігівська область

З метою пропуску льодоходу здійснено розведення наплавного мосту через р. Десна у Новгород-Сіверському районі на автодорозі місцевого значення Новгород-Сіверський – Бирине.

Проїзд до с.Бирине і с.Прокопівна здійснюється через м.Шостку мережею місцевих доріг Сумської області.

Наплавний міст буде зведений після пропуску льодоходу та стабілізації рівня води в р. Десна.

Біля с. Атаки Хотинського району Чернівецької області на проїзній частині мосту через річку Дністер автомобільної дороги державного значення Житомир-Чернівці сталися 2 провали залізобетонної плити. Рух по мосту закрито. Організовано об’їзд по маршруту через Новодністровськ (Чернівецька обл.) – Муровані-Курилівці (Вінницька обл.) – Дунаївці (Хмельницька обл.).

До заходів щодо забезпечення транспортного сполучення на автошляхах державного і регіонального значення залучалось 183 особи та 45 одиниць техніки у тому числі від ДСНС України залучалось 169 осіб та

37 одиниць техніки, від Укравтодору 14 осіб та 8 одиниць техніки.

Щодо прогнозу весняного водопілля. За інформацією Укргідрометеоцентру 17-20 квiтня на р.Прип'ять бiля с.Люб'язь при подальшому пiдвищеннi рівня води з добовою iнтенсивнiстю 1-5 см можливе досягнення (перевищення) максимального багаторічного значення (383 см 17-18 березня 1999р.), збереження затоплення заплав, сільгоспугiдь, часткового затоплення будiвель, господарських об'єктiв в Любешiвсьому районi Волині. Зберігається ймовірність подальшого перевищення небезпечних відміток підтоплення в окремих населених пунктах на лівих притоках Дністра (Тернопіщина, Хмельниччина), річках басейну Західного Бугу (Львівщина), у верхів'ї Прип'яті та її правих притоках (Волинь, Рівненщина).

17-18 квітня, в наслідок нагонного вітру, на р.Дунай біля м.Вилково очікується подальше підвищення рівнів води до 170-175 см над нулем поста, що перевищує початкову відмітку підтоплення понижених незаселених ділянок міста.

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ