Волинянам варто перевірити правильність нарахованої суми податку на нерухомість

Волинянам варто перевірити правильність нарахованої суми податку на нерухомість

19.04.13 12:13 0 865
Для цього треба відвідати податкову інспекцію за місцем реєстрації та провести звірку даних про майно, що перебуває у власності, – повідомили у відділі оподаткування фізичних осіб ДПС у Волинській області.

Згідно з нормами закону, не пізніше 1 липня 2013 року волиняни отримають повідомлення про нараховану суму податку на нерухоме майно. Протягом наступних шістдесяти днів, у випадку незгоди з нарахованою сумою, громадянин може звернутися у податкову з проханням зробити перерахунок.

У повідомленні також будуть вказані платіжні реквізити, на які потрібно перераховувати кошти. Здійснити платіж можна у будь-якому відділенні банку чи пошти, а мешканці сільської місцевості зможуть сплачувати податок через каси сільських рад.

У ДПС Волині наголошують, що громадяни вже зараз можуть звернутися у податкову для визначення житла, на яке застосовуватиметься пільга.

Нагадаємо, що згідно із законом квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м.кв. та 250 м.кв. відповідно, не оподатковуються. Податок сплачується лише за ті метри, які перевищують зазначені квадрати. Однак така пільга застосовується тільки до одного з об’єктів житлової нерухомості. Тому власники кількох квартир або будинків можуть звернутися до податкових інспекцій для нарахування пільги на той об’єкт, який вважають за доцільне.

Довідково: з 1 січня 2013 року набула чинності норма Податкового кодексу, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб (у тому числі і нерезидентів), обкладається податком. Оподатковуються будівлі, які відносяться до житлового фонду, а саме – житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах.

Отримати консультацію щодо нарахування податку на нерухомість можна в податкових інспекціях, Центрах обслуговування платників податків та зателефонувавши до Кол-центру Міндоходів за номером 0800-501-00-7.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Газзаєв: Україну і Росію ...
Наступна новина: Всеукраїнська народна ...

КОМЕНТАРІ