Волинь: в області підвищать зарплати для понад 68 тисячі працівників бюджетної сфери

Волинь: в області підвищать зарплати для понад 68 тисячі працівників бюджетної сфери

19.04.13 08:55 0 869
В області триває перерахунок зарплат для понад 68 тис. працівників бюджетної сфери за січень – березень цього року. Про це начальник департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк розповів у коментарі телепрограмі “Акценти”. «Перерахунок заробітних плат відбувається відповідно до Постанови Кабміну від 27 березня 2013 року "Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери"», - додав він.

За його словами, у Волинській області перерахунок здійснять для 38,7 тис. освітян, понад 22 тис. працівників охорони здоров’я, більше 3 тис. - системи соціального захисту та молодіжної політики, 3,7 тис. - в галузях культури і мистецтва, понад 600 фахівцям фізичної культури і спорту.

«З 1 січня 2013 року посадовий оклад працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки становить 852 гривні. Постановою передбачено встановлення у штатних розписах працівників вищеназваної категорії на рівні мінімальної зарплати - 1147 грн. З огляду на це відбудеться диференціація окладів з першого до п’ятого тарифного розряду включно», - розповів Ігор Никитюк.

Він також наголосив, що як і в минулих роках, в 2013-му основним пріоритетом державної політики залишатиметься підвищення доходів громадян. А в бюджетній сфері заробітні плати і далі поступово зростатимуть.

«У цьогорічному бюджеті Волині на виплату заробітної плати бюджетникам передбачено понад 2,5 млрд грн. Так, за перший квартал використано 602,3 млн грн, і в порівнянні з відповідним періодом 2012-го обсяг цих видатків збільшився на 53,3 млн грн», - наголосив начальник департаменту фінансів ОДА.

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині податківці ...

КОМЕНТАРІ