У Луцькій міській раді заслухали керівників підприємств міста, де є проблеми із виплати заробітної плати

У Луцькій міській раді заслухали керівників підприємств міста, де є проблеми із виплати заробітної плати

19.04.13 10:10 0 1038
У залі засідань міської ради відбулось спільне засідання комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста. У ньому взяли участь керівники підприємств міста, у яких є проблеми із виплати заробітної плати.

На початку засідання начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак поінформувала про стан виплати заробітної плати на підприємствах міста. За її словами, станом на 01.04.2013 сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту становила 3430,6 тис. грн, із яких: 7 економічно активних підприємств міста; підприємство-банкрут ЗАТ «Західпромбуд»; заборгували своїм працівникам три підприємства, що призупинили свою діяльність (ПП «Комфортбуд-плюс», ТзОВ «Світлофор», ТзОВ «Фагот»).

У порівнянні з попереднім місяцем сума заборгованості з виплати заробітної плати у кожного з 5-ти економічно активних підприємств, що перебували у числі боржників з початку року, залишилась практично незмінною.

Любов Ковпак зауважила, що перелік економічно активних суб’єктів господарювання, що мають заборгованість із виплати заробітної плати, поповнився ще двома підприємствами: ПП «Енерго-Світ» та ТзОВ «Пелеко Плюс», проте сума заборгованості – незначна.

Також начальник управління економіки міської ради відзначила й позитив – станом на 01.04.2013 року ТзОВ «ВКФ «Луцьккондитер» ліквідувало борг перед найманими працівниками з виплати заробітної плати, хоча й перебувало у числі банкрутів.

Серед підприємств-банкрутів у числі боржників із виплати заробітної плати залишилось ЗАТ «Західпромбуд».

Невтішні ситуації із виплати заробітної плати у «Автогосподарстві Волинської обласної ради» та Луцькому підприємстві електротранспорту.

Директор останнього Іван Грицанчук зазначив, що не може надати інформацію щодо погашення боргів по заробітній платі, адже необхідно знати коли надійдуть субвенції з державного бюджету. За його словами, станом на борг становить 1 млн 300 тис. грн, з міського бюджету за 2012 рік борг погашений повністю. Дещо збільшились надходження із підвищенням вартості проїзду у тролейбусах. «Ситуація складна. На підприємстві працюють люди різних соціальних категорій, звертаються із своїми проблемами. Тож у колективі існує певна соціальна напруга», - зауважив Іван Грицанчук.

Також члени робочої групи заслухали інформацію про рівень оплати праці на підприємствах міста.

«Питання оплати праці, підвищення рівня заробітної плати, детінізації заробітної плати залишається на досить актуальними і важливими для нашого міста», - зауважила начальник управління економіки Любов Ковпак й поінформувала, що станом на 01.01.2013 рівень середньої заробітної плати штатних працівників облікового складу становив 2539,0 грн.

У числі основних завдань Програми економічного і соціального розвитку міста у 2013 році передбачено забезпечити рівень середньомісячної заробітної плати штатних працівників економічно активного сектору не нижче 2640,0 грн та зменшити кількість підприємств з низьким рівнем середньої заробітної плати.

За словами начальника управління економіки, за даними проведеного моніторингу рівня середньої заробітної плати найманих працівників міста встановлено, що у березні 2013 року 28 суб’єктів господарювання нарахували своїм працівникам заробітну плату в розмірі, середній рівень якої менше ніж 1147,0 грн. Ряд підприємств, що перебували у цьому переліку в лютому місяці, підвищили рівень середньої заробітної плати, та вийшли із цього переліку (ТзОВ «Санрайз» ЛТД, ТзОВ «Бріс» ЛТД, ПАТ «Луцький домобудівельний комбінат», ТзОВ «Жасмін Лінжері», ПП «Територія дитячої білизни», ПП «Пропан Плюс», КП «Луцькмістобуд», ТзОВ «Фабрика моди «Лілус» та ПП «Віталтранс»).

Окремі суб’єкти господарювання у березні не змогли забезпечити належний рівень оплати праці та з’явилися у цьому списку. Члени робочої групи заслухали керівників цих підприємств, які прийшли на засідання. У більшості з них така ситуація виникла через відсутність замовлень, що пов’язані із специфікою галузі. Станом на майже у всіх підприємствах ситуація покращується.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Буковині на Хотинщині ...
Наступна новина: Віктор Шемчук привітав ...

КОМЕНТАРІ