Волинь: в загальноосвітніх закладах відбувся «День цивільного захисту» (фото, відео)

Волинь: в загальноосвітніх закладах відбувся «День цивільного захисту» (фото, відео)

19.04.13 13:37 0 866
Учень 4-А класу ЗОШ №16 м.Луцька Дмитро Корніюк, виявив пожежу у сусідньому будинку, вірно зорієнтувався у ситуації та зумів викликати службу «101» по мобільному телефону. За його повідомленням уважно спостерігали сотні його однолітків – такий порядок дій на випадок пожежі у загальноосвітній школі №16 м.Луцька відпрацювали під час проведення Дня цивільного захисту школярі разом рятувальниками.

Під час навчального уроку в актовому залі школи працівники управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у та Добровільного пожежного товариства у Волинській області за допомогою навчальних відеофільмів та презентацій розповіли дітям правила пожежної безпеки, роз’яснили порядок дій на випадок надзвичайних ситуацій та у випадку виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів.

Після трьох довгих дзвінків у приміщенні будівлі школи учні під керівництвом педагогів та адміністрації школи відпрацювали дії по евакуації та використання індивідуальних засобів захисту – протигазів і захисних костюмів.

На спортивному майданчику понад 500 учнів змогли ознайомитись з роботою рятувальних підрозділів, засобами пожежогасіння та спеціальним обладнанням для проведення аварійно-рятувальних робіт. Юнаки і дівчата випробували себе в ролі пожежника, спрямувавши водяний струмінь з пожежного ствола на умовне вогнище.

З метою закріплення теоретичних знань, які отримані учнями під час вивчення предмету «Основи здоров’я», такі уроки безпеки в рамках проведення Дня цивільного захисту організовані у більшості навчальних закладів міста Луцька.

Для запобігання пожежам та надзвичайним ситуаціям учнівську молодь цього навчального закладу організатори уроку закликали брати участь у волонтерському протипожежному русі школярів області в рамках Проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що реалізується по Програмі транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Моя мета – зробити наше ...
Наступна новина: Півзахисника донецького ...

КОМЕНТАРІ