На Івано-Франківщині заклади соціального захисту – під особливим контролем державного пожежного нагляду

На Івано-Франківщині заклади соціального захисту – під особливим контролем державного пожежного нагляду

19.04.13 16:37 0 794
Проблему протипожежного захисту закладів соціального захисту населення Івано-Франківщини розглядали на обласній колегії департаменту соціальної політики. У заході взяли участь представники Управління Держтехногенбезпеки в області. Вони розповіли присутнім про основні вимоги пожежної безпеки у закладах, підпорядкованих департаменту, наголосили на найдієвіших способах уникнення трагедій. Основне – запобігання.

На Прикарпатті нині функціонує 64 такі установи: 9 будинків інтернатів-пансіонатів, 19 територіальних центрів, в яких є 10 стаціонарних відділень, 6 районних і міських центрів реабілітації. Дотримуватись правил пожежної безпеки у таких закладах просто необхідно, адже тутешні підопічні не завжди дають собі раду навіть у повсякденному житті. За умов пожежі чи іншої надзвичайної ситуації вони є зовсім беззахисні. Вчасно виявити недоліки протипожежного стану приміщень, повідомити про це керівників – перший крок до уникнення трагедій.

«За останні декілька років пожеж у закладах соціального захисту населення не зареєстровано. При перевірці таких установ особлива увага звертається на забезпечення первинними засобами пожежегасіння, на справність систем пожежного захисту, наявність та справність внутрішнього пожежного водопроводу, - підкреслив у своєму виступі начальник відділу пожежного нагляду, дізнання та ліцензування УДІТБ в області Богдан Дмитрів. - Звертається увага на вміння чергового та обслуговуючого персоналу діяти у випадку пожежі. За результатами планових перевірок, якщо виявлені недоліки, вручається припис і постійно здійснюється контроль за його виконанням».

Вимоги приписів органів державного пожежного нагляду, до слова, керівники усіх без вийнятку закладів соціального захисту області намагаються виконувати. У цьому їм всіляко сприяє керівництво департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА. «На реалізацію комплексної програми соціального захисту області передбачено 200 тисяч гривень, - розповідає директор департаменту Ярослав Лаган. - Ми спільно з фахівцями будемо напрацьовувати спосіб їх ефективного використання».

Заклади соціального захисту й надалі перебуватимуть під особливим контролем органів державного пожежного нагляду. Лише спільними зусиллями можна гарантувати безпеку десятків підопічних, котрі не у всіх випадках здатні захистити себе самостійно.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 20-21 квітня у Львові ...

КОМЕНТАРІ