На Львівщині тривають змагання кращих фехтувальників України

На Львівщині тривають змагання кращих фехтувальників України

19.04.13 09:36 0 815
Нещодавно в спортивно-тренувальному комплексі Львівського державного університету фізкультури “СКІФ” розпочалась XI літня Універсіада України з фехтування. Змагання, участь у яких бере понад 250 спортсменів-студентів з 20 областей України, відбуваються у трьох видах програми: фехтування на рапірах, фехтування на шпагах, фехтування на шаблях. Окрім спортсменів проведення змагань забезпечують 43 судді та 41 тренер, які приїхали разом зі своїми спортсменами.

В рамках програми змагань, які триватимуть до 24 квітня 2013 року, 16 квітня відбулися перші поєдинки жінок на рапірах, 17 квітня – особисті змагання на рапірах серед чоловіків. 18 квітня відбуватимуться фінальні поєдинки на рапірах серед жінок та чоловіків. 19 – 21 квітня 2013 року жінки та чоловіки фехтуватимуть на шпагах, а 22 – 24 квітня 2013 року – командні та особисті змаганнях серед жінок та чоловіків на шаблях.

Зазначимо, в межах програми Універсіади з фехтування було проведено урочисте відкриття змагань за участю ректора Львівського державного університету фізичної культури Євгена Приступи, заступника начальника Львівського обласного відділення Комітету з фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки України Ярослава Гавриха, в.о. начальника відділу Львівського обласного відділення Комітету з фізичної культури і спорту Міністерства освіти і науки України Христини Паньків, головного судді змагань, заслуженого тренера України Василя Бусола та Олімпійського чемпіона України з фехтування Григорія Кріса.

Учасникам Універсіади також було зачитано вітального листа, що надійшов від Міністерства освіти і науки України. «Універсіада України з фехтування – унікальна можливість для студентів із різних міст України підвищити свою спортивну майстерність та у приємній, але нелегкій боротьбі, визначити переможця. Тому хочу подякувати Львівському обласному відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства та Львівському державному університету фізичної культури за проведення заходу на високому рівні. Нехай нинішні змагання стануть справжнім святом для кожного, додадуть вам оптимізму й віри в свої сили. Бажаю спортсменам і тренерам успіхів, прихильності спортивної фортуни, а всім нам – радості від їхніх перемог!» – йдеться у зверненні до учасників, організаторів та гостей Універсіади від тимчасово виконуючого обов’язки Міністра освіти і науки України Євгена Суліми.

Нагадаємо, що XI літня Універсіада України з фехтування проводиться на Львівщині згідно з Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2013 рік, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.02.2013 №216. Організаторами змагань є Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Львівський державний університет фізичної культури.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: для потреб ...
Наступна новина: КП «Новозаводське» ...

КОМЕНТАРІ