Олег Панькевич увійшов до складу Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС

Олег Панькевич увійшов до складу Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС

19.04.13 19:48 0 758
Народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", заступник голови Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Олег Панькевич увійшов до складу Комітету з парламентського співробітництва між Україною та Європейським Союзом (КПС). Розпорядження про затвердження складу української частини КПС 18 квітня 2013 року підписав голова Верховної Ради Володимир Рибак.

Як відомо, рішення Комітету з питань євроінтеграції про склад української частини КПС було ухвалено ще у січні 2013 року. Проте Голова ВРУ зволікав із підписанням відповідного розпорядження до через незгоду представників Партії регіонів зі своєю квотою в цьому комітеті – "регіонали" воліли мати більшість. Свою незгоду вони виявляли тим, що блокували роботу Комітету ВРУ з питань євроінтеграції. спікер підписав розпорядження, за яким український склад комітету сформовано на паритетних засадах влади й опозиції – ПР одержала 7 з 16 місць, "Батьківщина" – 4, "УДАР" – 2, "Свобода" – 1, Компартія – 1 місце, позафракційний – один.

Нагадаємо, що 17 квітня депутати від Партії регіонів та комуністи вкотре блокували засідання Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, не бажаючи ухвалювати рішення, яких очікує від України Європейський Союз. За словами Олега Панькевича, в порядку денному засідання було 14 питань, зокрема розгляд законопроектів, які необхідні для реалізації плану дій із лібералізації візового режиму для України. Через блокування засідань досі не розглянуто питання розподілу обов'язків між головою, першим заступником та заступниками голови комітету, а також не створено частини підкомітетів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: "Барселона" у межах ...

КОМЕНТАРІ