«На Житомирщині очікується значне підвищення температури, тому ми маємо бути готовими до ліквідації лісових пожеж»

«На Житомирщині очікується значне підвищення температури, тому ми маємо бути готовими до ліквідації лісових пожеж»

19.04.13 14:17 0 759
Про це 18 квітня на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сказав перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко.

На засіданні було обговорено план підготовки лісогосподарських та торфопереробних підприємств до роботи в пожежонебезпечний період 2013 року. Зокрема, обговорено заходи щодо недопущення виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави та залишків сухої рослинності, в тому числі в приватних домогосподарствах жителів області. Перший заступник голови обласної державної адміністрації наголосив на недопустимості випадків випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонах у населених пунктах. «Від злагодженої співпраці профільних служб області залежить збереження природного фонду області, безпека життя та здоров’я її жителів, - говорить Микола Олещенко. – Не зважаючи на те, що Житомирщина ще повністю не відійшла від надмірних паводків, у зв’язку із різким підвищення температури, існує велика загроза лісових пожеж, Ми маємо уже два випадки загоряння сухої трави, а попереду ще травневі свята. Тому ми маємо бути напоготові».

Участь у обговоренні взяли начальник управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук, головний лісничий обласного комунального агролісгосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Василь Савченко, т.в.о. директора ДП «Житомирський військовий лісгосп» Володимир Зарічний, директор державного підприємства «Житомирторф» Сергій Гладкий, директор ДП «Лугинського держлісгоспу АПК» Андрій Назаренко, директор ДП «Народицького держлісгоспу АПК» Андрій Смолін, заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства області Тетяна Захожа.

Також на засіданні було розглянуто кандидатури до нагородження відзнакою – орденом «За мужність при ліквідації надзвичайних ситуацій».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ