На Житомирщині авіація Державної служби з надзвичайних ситуацій проводить підготовку до гасіння лісових пожеж. ,

На Житомирщині авіація Державної служби з надзвичайних ситуацій проводить підготовку до гасіння лісових пожеж. ,

19.04.13 11:31 0 849
15-19 квітня на Чернігівщині у м. Ніжин Спеціальний авіаційний загін ДСНС України проводить практичні збори з підготовки екіпажів до гасіння лісових пожеж у рівнинній місцевості за допомогою літаків Ан-32П та вертольотів Мі-8МТ з водозливним пристроєм.

Під час заходу відпрацьовуються оперативно-тактичні можливості та практичні дії авіації ДСНС України у весняно-літній пожежонебезпечний період. Під час польотів екіпажі покращують льотні навички у підвищених режимах експлуатації авіатехніки, влучність скидання води в осередок пожежі, а також відпрацьовують проведення заправки літака вогнегасною речовиною.

«Щорічно перед початком пожежонебезпечного періоду у Спеціальному авіаційному загоні проводяться збори з підготовки екіпажів до гасіння лісових пожеж як на літаках, так і на вертольотах. ми присутні на одній з льотних змін цих зборів. Це масштабні дії. Вони проводяться протягом тижня на базі аеродрому «Ніжин». Основна мета – це відновити льотні навички екіпажів для гасіння пожеж. Тому головна вправа, яка відпрацьовувалася, – це гасіння лісової пожежі за допомогою літака АН-32П та вертольота Мі-8МТ за допомогою водозливного пристрою.

Екіпажі тренувалися працювати з вогнегасною рідиною. Це підвищений режим експлуатації літака. Також відпрацьовувалися забір води з водоймищ та гасіння за допомогою водозливних пристроїв. У зимовий період польоти за таким напрямком підготовки не виконувались, у зв'язку з цим така підготовка вкрай необхідна. Тренування пройшли на високому рівні», - повідомив перший заступник командира загону Іван Коробка.

Він також зауважив, що високому рівні зборів сприяли гарні гарні метеорологічні умови. За його словами, всі екіпажі справилися з поставленими завданнями не нижче оцінки "добре", зокрема 95% з них отримали результат "відмінно".

Другий етап підготовки екіпажів відбудеться наступного тижня на території АР Крим, в аеропорту «Сімферополь», де відпрацьовуватимуться навички гасіння пожеж у гірській місцевості.

У ДСНС у Чернігівській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЧС-2013 (юніори). Збірна ...
Наступна новина: На Волині авіація Державної ...

КОМЕНТАРІ