На Житомирщині відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На Житомирщині відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

19.04.13 08:54 0 783
О 10:00 у Житомирській обласній державній адміністрації відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на чолі із першим заступником голови облдержадміністрації Миколою Олещенком. Участь у заході приняв начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.

Позачергове засідання було присвячене загрозі виникнення лісових пожеж та їх профілактиці.

«Цьогорічна погода не дарує нам перехідного періоду, а відразу переростає із мінуса в плюс», - зауважив Микола Олещенко. – «Мешканці північних сіл, як і в інших регіонах України, готуються до посівних робіт, спалюють сміття, минулорічну траву на ділянках, розташованих біля лісу. Тож загроза виникнення лісових пожеж існує».

Доповідь першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації доповнив начальник Управління ДСНС України у Житомирській області Ігор Нікітчук: «Найближчим часом Гідрометцентр обіцяє різке підвищення температури. Буде спека», - зауважив Ігор Валерійович. – «Тож всі відомства, яких це стосується, повинні бути пильними. Для себе ми взяли за правило – при небезпеці виникнення лісової пожежі не може бути ні субот, ні неділь. І хоча за пожежну безпеку у лісі відповідають фахівці лісового господарства – наші підрозділи у районах налаштовані на співпрацю, на оперативне реагування на виклики стихії».

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Триває Всеукраїнський ...
Наступна новина: Волинь: в області підвищать ...

КОМЕНТАРІ