Житомирщина: у загальноосвітніх школах міста відбувся «День цивільного захисту».

Житомирщина: у загальноосвітніх школах міста відбувся «День цивільного захисту».

19.04.13 16:03 0 848
Щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя у загальноосвітніх закладах області вивчаються правила поведінки та дії при надзвичайних ситуаціях. Так, 17 та 18 квітня у загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів №17 та №19 педагогічними колективами навчальних закладів та фахівцями Управління ДСНС в області проведені Дні цивільного захисту.

Такі заходи проводяться щорічно і є своєрідним першим етапом підсумкових заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій. Другим етапом буде «Тиждень безпеки життєдіяльності», якій пройде в кінці квітня.

Розпочався захід з відкритих уроків у кожному класі, починаючи від найменших і закінчуючи найстаршими. На класних годинах учні дізналися про основні принципи організації цивільного захисту та місце і завдання навчальних закладах у його системі. З’ясували особливості дій у надзвичайних ситуаціях та подіях мирного часу, порядок оповіщення населення, використання елементарних та підручних засобів захисту. Підсумком засвоєного матеріалу було проведення тестів по пожежній безпеці, під час яких діти показали дуже високий рівень знань.

На другому уроці в актових залах шкіл перед учнями 5-8 класів виступали представники Управління ДСНС в області, які доводили до них правила безпечної поведінки у побуті та на вулиці, вчителі показували навчальні відеофільми «Ангели МНС» та «Підсумки надзвичайних ситуацій 2012 року», а також проводили уроки у формі вікторин.

Для учнів 1-3 класів у спортивних залах пройшла виставка малюнків з тематики дотримання заходів безпеки та «Що я знаю про професію рятувальника». До визначного дня діти підійшли творчо, підготували також плакати та газети.

На третьому уроці учні 8-х класів побачили тематичну театральну виставу у виконанні дружини юних пожежних.

Наступним етапом була евакуація учнів згідно затвердженого комплексного об’єктового тренування у школі на «День цивільного захисту». Пролунав дзвінок, який сповістив про умовну надзвичайну подію. Педагогічний колектив організовано здійснив евакуацію учнів на подвір’я навчального закладу.

Всі наступні дійства вже проходили на шкільних майданчиках. У формі спортивного змагання молодші учні демонстрували навички одягання протигазу, старшокласники – правила користування вогнегасником та надання першої медичної допомоги. Найактивніші учасники Дня цивільного захисту отримали грамоти від керівництва шкіл.

Вибухом емоцій стало та особливе враження справила на школярів поява пожежного автомобіля та знайомство з рятувальниками, які продемонстрували техніку та її можливості. Учні приміряли справжній бойовий одяг.

Як зазначали директори шкіл на підведенні підсумків, «День цивільного захисту» пройшов організовано, динамічно і цікаво. Учні та працівники школи підтвердили свої знання та навички при надзвичайних ситуаціях.

Школярі ще довго ділитимуться враженнями. Можливо, серед них є майбутні герої-рятувальники.

У ДСНС у Житомирській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: КП «Чернівціводоканал» ...
Наступна новина: Олег Сиротюк: "Місто ...

КОМЕНТАРІ