На Рівненщині дільничний інспектор міліції під час операції «Візит» натрапив на... снаряди

На Рівненщині дільничний інспектор міліції під час операції «Візит» натрапив на... снаряди

19.04.13 14:15 0 751
Дільничний інспектор міліції Радивилівського РВ Василь Маркович під час розповсюдження візитівок у рамках операції «Візит» та спілкування з громадянами, виявив факт незаконного зберігання боєприпасів. Небезпечну вибухівку у сараї свого господарства зберігав житель села Жовтневе, що на Радивилівщині. Як з’ясували міліціонери, чоловік знайшов їх у себе на присадибній ділянці, та знешкоджувати не поспішав.

Під час подвірного обходу люди розповіли своєму дільничному, що один із місцевих жителів може зберігати у своєму підсобному господарстві боєприпаси.

— Коли відвідував помешкання громадян, аби поспілкуватися та вручити візитку з інформацією про міліцію, то дізнався, що 50-річний Василь із села Жовтневе зберігає у себе вдома снаряди, — зазначив капітан міліції Василь Маркович. — Завітавши до нього, я побачив поблизу підсобного приміщення снаряд.

До села Жовтневе відразу ж направили слідчо-оперативну групу з числа експертів-вибухотехніків Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

— На місці події було вилучено три корпуси артилерійських боєприпасів, заповнених речовиною, схожою на вибухову, — коментує старший експерт-вибухотехнік сектору вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень НДЕКЦ Олександр Мамчур. — Дані об’єкти віднесені до категорії небезпечних та являють небезпеку для населення.

Наразі відомо, що чоловік викопав боєприпаси на своїй присадибній ділянці.

— Я за них перечепився, мало не впав, — говорить Василь Миколайович, який і влаштував у себе на подвір’ї невеличкий склад. — Це було восени минулого року. А про те, щоб повідомити міліцію, я навіть і не думав.

— За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами), — коментує заступник начальника Радивилівського РВ УМВС Віталій Воронко. — Чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Натомість у селі за Василя Миколайовича говорять одне: “Нормальний чоловік, коли не п’є”.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
За повідомленням УМВС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ