Рівненщина: рятувальники ГУ ДСНС області провели семінар з вчителями міських шкіл з основ безпечної життєдіяльності

Рівненщина: рятувальники ГУ ДСНС області провели семінар з вчителями міських шкіл з основ безпечної життєдіяльності

19.04.13 11:16 0 821
17 квітня за ініціативи Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області, Рівненського міського центру творчості учнівської молоді та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області на базі Народного пожежного класу-музею „Промінець” було проведено семінар-нараду для новопризначених класних керівників які викладають у ЗОШ міста Рівного дисципліну з основ безпеки життєдіяльності.

як ніколи, зростає роль освіти у підготовці учнів до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно збільшується. Діти та молодь повинні бути озброєні знаннями і навичками правильної поведінки у разі загрози життю та здоров'ю. Особливо актуальним питання безпеки є напередодні проведення у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста та області Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, під час якого учні за їх віковими категоріями практично відпрацьовують теоретичні знання та навички, які отримали під час вивчення предметів „Основи здоров'я” та „Захист Вітчизни”.

Фахівці ГУ ДСНС України у Рівненській області довели до педагогів важливість проведення виховної роботи серед учнів, особливо навесні, у сезон проведення польових робіт, коли зростає імовірність вияву вибухонебезпечних предметів. Рятувальники розповіли яких правил безпеки потрібно дотримуватися під час виявлення боєприпасів. Навели чимало прикладів з повсякденних буднів бійців пожежно-рятувальної служби. Також співробітники Держслужби з НС окреслили основні способи надання першої медичної допомоги потерпілим. Кожному педагогу вручили диски з навчальними відеофільмами з основ безпечної життєдіяльності під час весняно-літнього періоду.

Цікаву та корисну інформацію про методику зняття наслідків стресу у надзвичайних ситуаціях довела до присутніх практичний психолог Рівненського міського центру творчості учнівської молоді. Фахівець розповіла педагогам про способи, які варто використовувати, щоб заспокоїти дитину, яка стала свідком трагедії.

Як висновок, можна сказати, що життя і здоров’я людини дійсно залежить від ціннісного ставлення до себе та оточуючих, адже тільки знання, які ми отримуємо і передаємо молодшому поколінню, є запорукою безпечного життя.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вихідних у Львові ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ