На більшості річок України вода пішла на спад

На більшості річок України вода пішла на спад

19.04.13 09:27 0 752
На більшості річок України вода пішла на спад

Зараз на більшій території України немає загрози життєдіяльності населення у зв’язку з покращенням погодних умов.

«На в Україні встановилася тепла суха погода. На більшості річок вже сформувалися максимальні показники водопілля і спостерігається тенденція до зниження рівнів води», – повідомила начальник відділу Українського Гідрометеорологічного центру Вікторія Бойко.

За її словами, пішла на спад і вода на карпатських річках. Але залишаються високими показники формування водопілля у верхів’ї р. Прип’ять, де є ймовірність подальшого затоплення прилеглих територій. Цей процес контролюється, і, приблизно, через п’ять днів у волинській частині річки очікується зниження рівня води. Зменшується шар води і на заплаві Західного Бугу. Водночас, протягом минулої доби сформувалися максимальні, але не загрозливі, рівні на нижній течії р. Сула (зараз тут відмічається спад води).

Продовжується розвиток водопілля на великих річках: у верхів’ї Прип’яті, верхній частині Дніпра, на всій Десні. Рівень води тут збільшується щодоби на 10-20 см. Прибуває вода й на р. Сож, яка впадає у Дніпро і впливає на ситуацію в межах Чернігівської області. На всіх цих річках вода перебуває на заплаві. По верхньому Дніпрі на території Чернігівщини цього року очікується водопілля вище середнього багаторічного на 0,5-1 м.

Рівень на Дніпрі у Києві зараз перебуває у звичайному, як на цю пору року, режимі. Він коригується роботою Київської та Канівської ГЕС. На 08:00 шар води тут становить 548 см над умовним нулем.

«Погодна ситуація на території всієї України нині стабільно комфортна. У найближчі дні опади не передбачаються. Денна температура сягатиме +18 – +20 °С, нічна – +2 – +7 °С. 18 та 19 квітня очікуються заморозки на ґрунті до -3 °С. На півдні України та в Криму відмічатимуться пориви вітру до 25 м/с. На Азовському та Чорному морях, внаслідок вітрового нагону, значно збільшаться рівні води, а висота хвиль сягатиме небезпечних відміток: на Азовському – 1,5-3 м, а на узбережжі Чорного моря – 2-3 м. На південному узбережжі хвилі можуть здійматися до 4-5 м», – наголосила представник Гідрометцентру.

За матеріалами прес-служби

Державної служби України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: «Мій ...
Наступна новина: Луцьк: для потреб ...

КОМЕНТАРІ