Тернопільщина: у господарствах 5 районів області вже розпочато посівні роботи

Тернопільщина: у господарствах 5 районів області вже розпочато посівні роботи

19.04.13 10:47 0 853
Ряд господарств Заліщицького, Борщівського, Чортківського, Гусятинського та Теребовлянського районів вже розпочато посів ранніх зернових культур. Про це поінформував голову ОДА директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Хома.

Говорячи про обсяг весняно-польових робіт, А.Хома зазначив, що цього року в області планують посіяти 500 тис. га ярого клину, з них - майже 300 тис. га зернових.

Буде збільшено посівні площі під кукурудзу та сою.

«Плануємо цього року не зменшити, а дещо наростити валове виробництво зерна», - каже директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Ознайомитися з ходом посівної кампанії голова ОДА Валентин Хоптян мав нагоду під час перебування в Борщівсьокму районі.

Зокрема він оглянув поля, які обробляє ПАП «Дзвін» та поспілкувався із його виконавчим директором Василем Градовим.

На території Лосяцької, Гуштинської, Бурдяківської сільських рад Борщівського району підприємство орендує 2747 га землі.

Валентин Хоптян відзначив як позитив темпи посіву господарством ярого ячменю, обговорив перспективи подальшого розвитку виробничих потужностей, наголосивши при цьому на важливості розвивати не лише рослинництво, але й тваринницьку галузь.

Також голова ОДА подякував Василю Градовому за участь ПАП «Дзвін» в реалізації ряду соціальних проектів на території Борщівщини.

Побував Валентин Хоптян й у с.Іване-Пусте на полях ТОВ «АГРОПОЛІС», яке орендує на території Борщівського району 2162 га землі. Зараз там проводиться посів цукрового буряку. Загалом господарство планує посіяти на Борщівщині близько 2,5 тис. га цієї сільськогосподарської культури.

Всього ж цього року в Борщівському районі планується відвести під цукровий буряк 5,5 тис. га.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ