На Тернопільщині валентин Хоптян вручив державну відзнаку композитору Ярославу Злонкевичу

На Тернопільщині валентин Хоптян вручив державну відзнаку композитору Ярославу Злонкевичу

19.04.13 08:08 0 787
Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян вручив відзнаку почесного звання «Заслужений працівник культури України» композиторові, члену Борщівської районної громадської організації інвалідів «Зорі надії» Ярославу Злонкевичу.

«Щиро вітаю Вас з цією високою нагородою, яка є визнанням Вашого таланту та вагомих творчих здобутків. Бажаю Вам й надалі тішити людей своїми творами, примножувати прекрасне на землі!», - сказав Валентин Хоптян.

В свою чергу Ярослав Злонкевич подякував голові ОДА за підтримку зазначивши, що шня подія переповнює його позитивними враженнями: «Важко передати емоції, які мене переповнюють! Я щиро вдячний усім своїм друзям, творчим побратимам. Ця нагорода є для мене стимулом для подальшої праці!».

Під час спілкування з композитором Валентин Хоптян дізнався, що Ярослав Васильович, потребує спеціального автотранспорту, оскільки вже багато років прикутий до інвалідного візка. Голова ОДА пообіцяв посприяти вирішенню цього питання.

Ярослав Васильович Злонкевич - композитор та пісняр, випускник 1974 року Тернопільського музичного училища ім.Соломії Крушельницької. Митець добре відомий в Борщівськіому краї та багатьох областях України своїми музичними творами – ліричної, патріотичної, духовної та інвалідної тематики, і є заступником голови осередку „ Служба спілкування між інвалідами Тернопільщини”.

Творче обдарування і невтомна праця - це дві його стихії, в гармонічному синтезі яких народжується справжнє мистецтво.

Особливістю композиторського профілю пісняря Ярослава Злонкевича є оригінальна трансформація українських національних джерел та їх органічне вплетення у професійну музичну творчість.

В його творчому доробку є пісенна збірка „ Доля судила жити з піснею” та друкується друга „На крилах надії” в яких налічується 250 музичних творів, серед них є „Посвята інвалідам" , „Бо ти в мене є!”, „Любов батьківська”, „Пісня про пісню”,”Люди в білих халатах”. . Зреалізувати цей творчий задум композитора-пісняра уможливила співпраця з поетами-інвалідами: Ольга Михальчук, Анна Дущак, Наталя Коломієць, поетами: журналіст Євген Зозуляк, медик Ірина Чуйко та виконавцями співаками: Юрій Буховський, Віталій Свирид, Сергій Дерій, Марія Кашуб’як, Віра та Микола Тесля..

Слухаючи твори Ярослава Злонкевича, легко відчути безмежний творчий потенціал, який неухильно прагне реалізуватися, вийти назовні, невичерпне творче джерело нових і свіжих ідей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ