На Тернопільщині обласна влада є відкритою для суспільства

На Тернопільщині обласна влада є відкритою для суспільства

19.04.13 09:52 0 908
В обласній бібліотеці для молоді відбулася прес-конференція з нагоди презентації проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування». У її роботі взяв участь заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації облдержадміністрації Іван Бабійчук.

Як зазначила на початку заходу директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді Леся Гук, ініціатива "Публічні бібліотеки - мости до електронного урядування" є частиною Національного плану дій у рамках "Партнерства “Відкритий уряд” , затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України.

В Тернопільській області проект реалізується Тернопільською обласною бібліотекою для молоді та Тернопільською міською громадською організацією “Адаптаційний чоловічий центр”.

Його керівник Володимир Ханас розповів, що мета проекту в області – розповсюдити інформацію про наявні електронні послуги регіонального рівня та, використовуючи ресурси публічних бібліотек, навчити різні групи населення користуватися ними, аби ефективно спілкуватися з урядовими структурами, органами місцевої виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, брати участь у прийнятті рішень місцевої влади, отримувати необхідні адміністративні послуги у новому форматі.

Заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації облдержадміністрації Іван Бабійчук зазначив, що на рівні Тернопільської облдержадміністрації виконано чималий обсяг робіт для покращення відкритості надання адміністративних послуг населенню та доступу до публічної інформації. Кожен громадянин має безпосередній доступ до будь-якої інформації органів державної влади.

– Тернопільська область за результатами моніторингу громадських організацій у 2012 році, – наголосив Іван Бабійчук, – зайняла друге місце в Україні за відкритістю доступу до публічної інформації. Обласна влада є відкритою в усіх питаннях розвитку суспільства.

У рамках нинішнього заходу також відбувся тренінг з питань електронного урядування для бібліотечних працівників області. Упродовж 5- ти місяців у тренінговому центрі обласної бібліотеки для молоді пройде ще низка тренінгів для державних службовців, голів сільських рад, лідерів громадських організацій, голів студентського самоврядування тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: На Львівщині мер ветував 4 ...

КОМЕНТАРІ