Олег Сиротюк: "Місто Чортків може стати першим райцентром Тернопільської області, який отримає статус міста обласного значення"

Олег Сиротюк: "Місто Чортків може стати першим райцентром Тернопільської області, який отримає статус міста обласного значення"

19.04.13 16:06 0 832
17 квітня 2013 року на засіданні парламентського Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянуто питання про звернення Тернопільської обласної ради щодо віднесення міста Чортків Чортківського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення.

Під час засідання народний депутат свободівець Олег Сиротюк нагадав, що, відповідно до положення про порядок розв'язання питань адміністративно-територіального устрою України, до категорії міст обласного значення міста з кількістю населення менш як 50 тисяч осіб може бути віднесено, якщо вони мають важливе промислове, соціально-культурне та історичне значення, близьку перспективу подальшого економічного і соціально розвитку й зростання кількості населення.

"Роль міста Чорткова як економічного, культурного і адміністративного центру однойменного району поширюється на всю південну частину Тернопільської області, що свідчить про потенціал та перспективу соціально-економічного розвитку міста. Враховуючи волевиявлення територіальної громади Чорткова, рішення Чортківської міської та районної рад про підтримку подання Тернопільської обласної ради щодо надання Чорткову статусу міста обласного значення ініціативу місцевих громад потрібно підтримати. Це, перш за все, дасть змогу збільшити темпи розвитку територіальної громади, підвищить фінансово-економічну самостійність місцевого самоврядування та сприятиме інвестиційній привабливості території. Лише підтримуючи активні і дієві громади, ми зможемо забезпечити основу для формування сильного та самодостатнього місцевого самоврядування", – зазначив Олег Сиротюк.

У підсумку обговорення Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування ухвалив рішення підтримати подання Тернопільської обласної ради щодо віднесення міста Чортків Тернопільської області до категорії міст обласного значення та рекомендувати Верховній Раді України підтримати подання Тернопільської облради, взявши за основу та ухваливши в цілому відповідний проект постанови Верховної Ради.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: у ...
Наступна новина: Росія: Дагестан ...

КОМЕНТАРІ