Весняно-польові роботи та прибирання територій: влада і громада разом

Весняно-польові роботи та прибирання територій: влада і громада разом

19.04.13 14:44 0 788
Голова адміністрації Василь Ядуха відвідав Красилівський та Староконстянтинівський райони, щоб зустрітись з аграріями на полях, адже триває посівна компанія.

Перебуваючи поблизу с. Дружнє на полях ТОВ “Житниця Поділля”, де розпочали посів цукрового буряка, Василь Степанович акцентував увагу на тому, що “ дорога кожна година проведена у полі, кожну погожу днину потрібно використати для сівби. Розпочато посів у п’яти районах, повсякчас до них долучаються і інші, маємо посіяти 30 тисяч гектарів цукрового буряка. Тому організовуємо роботу у нічний час, задіюємо усі людські та матеріальні ресурси”.

Пройшовшись по полю з агрономами, голова адміністрації на власні очі пересвідчився у якому стані земля на полях, який посівний матеріал цьогоріч використовується та у якому стані техніка.

Щодо глибини засіву, яку теж оцінив Василь Степанович, як фахівець сільсько-господарської галузі, агрономи прислухались до поради збільшити глибину засіву.

У Староконстянтинівському районі, побувавши у кількох агроформуваннях, очільник Хмельниччини підсумував: “ На Хмельниччині розпочато посівну компанію. Використовуючи широкозахватні агрегати, ми у найкоротші терміни маємо завершити сіяти озимі. Потрібно посіяти сто десять тисяч гектарів ранніх зернових культур. З 750 тисяч гектарів ярих, що засіємо в ході весняно-польових робіт, нині посіяно 80 тисяч, ще 670 тисяч гектарів попереду. До 1 травня матимемо у землі ранні зернові, до 10 травня – пізні культури. Маємо зберегти усі позитивні тенденції, які утримує Хмельниччина кілька років поспіль у сільському господарстві”.

Ще одне питання, на якому акцентував увагу очільник краю, це стан довкілля, прибирання та облаштування територій. У Красилівському районі прибирання придорожніх смуг від сміття та самосіву розпочали з роботи понад двохсот активістів, серед яких і працівники підприємств, що не задіяні у виробничому процесі.

На думку Василя Ядухи, кожен свідомий патріот Хмельниччини має “не з балкона чи вікна спостерігати за прибиранням, а долучитись до загальної справи”. А така нагода є, у розпалі місячник благоустрою, а попереду – 20 квітня - Всеукраїнський суботник до Дня довкілля.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розслідування вбивства ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ