На Буковині 73 рятувальники та 31 од. насосного обладнання залучені для надання допомоги населенню під час проходження весняного водопілля

На Буковині 73 рятувальники та 31 од. насосного обладнання залучені для надання допомоги населенню під час проходження весняного водопілля

20.04.13 09:51 0 944
Протягом 18 квітня для надання допомоги населенню з відкачування води на прибудинкових територіях від ДСНС залучалось 73 рятувальники та 31 од. насосного обладнання. За добу відкачано 10,7 тис. куб. м води. Загалом з 2 квітня відкачано більше 1 млн. куб. м води.

Внаслідок весняного водопілля та підйому ґрунтових вод станом на ранок 19 квітня відмічається часткове підтоплення дворів та присадибних ділянок у 25 населених пунктах. Зокрема у Волинській області – 6 населених пунктів, Житомирській – 4, Київській – 13, Львівській –1 та Рівненській – 1.

За інформацією Укравтодору, проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено. Обмежено рух транспортних засобів на автодорогах Волинської, Київської, Рівненської, Сумської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Так, у ніч проти 7 квітня у Макарівському районі Київської області на автодорозі місцевого значення «Юрівка – Чорногородка» (через Соснівку, Лубське) внаслідок проходження паводку та понад розрахункового перевищення на 1,5 м рівня води у ставку, зафіксовано розмив дамби у безпосередній близькості від мосту через р. Лупа. Відбувся підмив опори мосту, яка просіла на 50 – 60 см, прогонова будова обперлася на опори старого мосту. У зв'язку з цим рух транспорту та пішоходів по мосту припинено. Об’їзд та під’їзд до населених пунктів забезпечено. Проводяться роботи з відновлення моста.

Станом на 18 квітня у Волинській області внаслідок підйому рівня води в р. Прип'ять та на її заплавах на двох ділянках стався перелив води через районну автомобільну дорогу місцевого значення «Шлапань-Сваловичі». Рух легкових транспортних засобів обмежено.

З 5 квітня у Дубровицькому районі Рівненської області на автодорозі місцевого значення «Переброди – Будимля» внаслідок підняття рівня води в р. Льва на двох ділянках стався перелив води через проїзну частину дороги при під’їзді до с. Будимля. Рух транспортних засобів тут також обмежено.

З 11 квітня у Сумському районі на автодорозі місцевого значення «Храповщина – Могриця» внаслідок підняття рівня води в р. Псел перед мостовою спорудою біля села Могриця стався перелив води через проїзну частину. Рух автотранспорту обмежений.

З 15 квітня у Лебединському районі Сумської області на автодорозі місцевого значення «Будилка-Зелений Гай» внаслідок підняття рівня води в р. Псел між селами Боброве та Селище стався перелив води через проїзну частину. Рух автотранспорту обмежений.

Ще 7 квітня з метою пропуску льодоходу був розведений міст через р. Десна у Новгород-Сіверському районі на автодорозі місцевого значення «Новгород-Сіверський – Бирине».

Проїзд до сіл Бирине і Прокопівна здійснюється через м. Шостку мережею місцевих доріг Сумської області. Наплавний міст буде зведений після пропуску льодоходу та стабілізації рівня води в р. Десна.

7-9 квітня біля с. Атаки Хотинського району Чернівецької області на проїзній частині мосту через річку Дністер автомобільної дороги державного значення «Житомир-Чернівці» сталися 2 провали залізобетонних плит. З 18 квітня на даній ділянці відновлено рух транспортних засобів повною масою до 6 т та висотою не вище 3 м. Рух здійснюється по осі моста в реверсному режимі з світлофорним регулюванням. Об’їзд транзитного транспорту масою більше 6 т та висотою більше 3 м здійснюється за маршрутом «Данківці - Кельменці – Новодністровськ».

За інформацією Гідрометцентру, 18-20 квітня на р. Прип'ять у створі водпоста Люб'язь при подальшому пiдвищеннi рівня води з добовою iнтенсивнiстю 1-5 см можливе досягнення (перевищення) максимального за багаторічні значення 383 см над нулем поста (17-18 березня 1999 р.). Зберігається загроза затоплення заплав, сільгоспугiдь, часткових затоплень у Любешiвсьому районi Волинської області.

Зберігається перевищення небезпечних відміток затоплення в окремих населених пунктах на лівих притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька обл.), річках басейну Західного Бугу (Львівська обл.), у верхів'ї Прип'яті та її притоках (Волинська, Рівненська обл.).

У ДСНС України у цілодобовому режимі працює робоча група Міжвідомчого оперативного штабу.

Державна служба

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Сак: «Працювати ...
Наступна новина: Львів запрошує на Великодні ...

КОМЕНТАРІ