На Буковині рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки

На Буковині рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки

20.04.13 11:14 0 839
З початку року у Чернівецькій області виникло 185 пожеж, на яких загинуло 11 людей. Згідно статистики, майже 90 % від загальної кількості пожеж, які виникають у Чернівецькій області, трапляються у житловому секторі. Основними причинами виникнення пожеж в області залишаються порушення правил пожежної безпеки при експлуатації та монтажу електроустановок та електромереж, необережне поводження із вогнем та порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей. З метою запобігання виникненню пожеж у помешканнях буковинців працівники управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з зацікавленими відомствами постійно проводять обходи помешкань буковинців з метою роз’яснення основних правил пожежної безпеки. Дані групи проводять спеціалізовані рейди по всій області.

Зокрема, 18 квітня проведено рейд у місті Хотин та населених пунктах Хотинського району. Рятувальники відвідали близько 70 помешкань. Працівники управління ДСНС обговорювали з людьми найпоширеніші причини виникнення пожеж, основні правила поведінки з вогнем та роздали пам’ятки і листівки. Оскільки значна частина пожеж виникає у будинках соціально незахищених верств населення, співробітники рейдових груп основну увагу приділяли оселям людей похилого віку, самотніх громадян та малозабезпечених мешканців.

Проведення таких заходів для нашої області стали вже традиційними. Подвірні обходи проводитимуться і надалі. Та щоб вони дали належний результат, потрібно пам’ятати, що дотримуватися правил пожежної безпеки потрібно не лише під час відвідин рятувальників, а постійно, лише спільними зусиллями можна попередити біду і бути впевненим у своїй безпеці.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців краю: дотримуйтеся правил пожежної безпеки! Пам’ятайте, що ваше життя та здоров’я залежить від вас самих.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині для ...

КОМЕНТАРІ