У Луцьку відбувся вечір пам’яті засновника цимбальної школи Волині Романа Скіри

У Луцьку відбувся вечір пам’яті засновника цимбальної школи Волині Романа Скіри

20.04.13 15:56 0 1022
Вечір пам’яті засновника цимбальної школи Волині Романа Скіри з нагоди 80-річчя від дня його народження відбувся у Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена.

Актова зала школи ледве вмістила охочих вшанувати Великого майстра цимбальної справи та насолодитися звуками цимбал.

Розпочав захід заслужений працівник культури України Петро Хлєбнік, який на правах ведучого перегорнув сторінки життєпису Романа Яковича Скіри, розповів про становлення на Волині цимбальної школи.

Спогадами про свого першого вчителя поділився з присутніми і народний артист України, професор Рівненського гуманітарного університету імені Д.З.Мануїльського Святослав Мельничук.

Цимбальна гра звучала на вечорі у виконанні викладачів та учнів луцьких музичних шкіл № 1 і №3, студентів інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки і Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського. Свою майстерність демонстрували Валентина Ковальчук, Ангеліна Іванюк, Іван Гнатів (клас викладача Радченко Л.П.), Дарина Хілько, Павло Тузов, Олександр Шевчук, Богдан Чесневський (клас викладача Ярмольчук О.Л.). Віртуозною грою, сповненою багатством різноманітних засобів музичної виразності, захопили присутніх Аліна Юхимюк (клас доцента Юсипчука П.П.), Олена Поліщук, Оксана Ярмольчук (клас викладача Хлєбніка П.І.).

Участь у заході взяли також начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів, доцент кафедри народних інструментів Волинського Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Петро Юсипчук, сільський голова с.Жидичин. Саме у Жидичині провів усе своє життя Скіра Р.Я.

До ювілейної дати Скіри Р.Я. приурочене і відкриття у музичній школі №1 його кімнати-музею. Портрет та особисті речі Романа Яковича подарувала школі присутня на вечорі пам’яті його дружина Марія Олексіївна.

Управління культури міської ради (723 426)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ