Волиняни поглиблюють співпрацю з поляками в агропромисловому секторі

Волиняни поглиблюють співпрацю з поляками в агропромисловому секторі

20.04.13 19:25 0 903
18-19 квітня на Волині перебувають фахівці в галузі тваринництва Великопольського воєводства Республіки Польща. У складі делегації: голова Вєлькопольського Центру вирощування і розведення тварин Анджей Баер, директор досвідного відділу Інституту зоотехніки Державного дослідницького Інституту Іренеуш Димарскі, голова ТзОВ «A-Lima-Bis» Тадеуш Лучак, директор ТзОВ «A-Lima-Bis» Славомір Лосяк, спеціаліст ТзОВ «A-Lima-Bis» Гжегож Куява та голова Українського центру бізнесу Ян Маньковскі (м. Варшава).

Мета візиту - поглиблення українсько-польського співробітництва в агропромисловому секторі та впровадження сучасних інноваційних технологій у тваринництві.

Так, іноземні гості ознайомилися з діяльністю провідних сільськогосподарських підприємств краю. Зокрема відвідали фермерське господарство «Перлина Турії» , ТзОВ «Дружба» (Ковельский район), СГПП «Рать» (Луцький район) та ВАТ «Волиньагроремаш» (м.Луцьк).

19 квітня відбулось спільне засідання колегій департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та головного управління ветеринарної медицини в області. Обговорено підсумки роботи у галузі тваринництва за І квартал 2013 року. Про результати роботи поінформували директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко та начальник головного управління ветеринарної медицини в області Богдан Лозинський.

Участь в роботі колегії взяли представники польської делегації. Вони поділилися власним досвідом у галузі тваринництва та окреслили напрями співпраці. Як розповів директор ТзОВ «A-Lima-Bis» Словомір Лосяк, їхнє товариство спеціалізується на впровадженні системи управління стадом. Польські фахівці готові до активної співпраці у втіленні новітніх технології в галузі тваринництва. Зокрема, вони мають можливість поставляти волинським партнерам обладнання для комплектації доїльних залів. А також пропонують генетичний матеріал для штучного осіменіння корів.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: «Ми повинні ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ