Волинські та лодзькі діти влітку разом відпочиватимуть на Маневиччині

Волинські та лодзькі діти влітку разом відпочиватимуть на Маневиччині

20.04.13 10:15 0 855
На Волині перебуває делегація Лодзького воєводства Республіки Польща. У рамках візиту іноземних гостей в область відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Олександра Курилюка з воєводою Лодзького воєводства Йолантою Хелмінською.

Обговорено питання поглиблення міжрегіонального співробітництва. Йшлося також про розширення діяльності українсько-польського «Центру діалогу «Костюхнівка», що в одноіменному селі Маневицького району

Польські гості розповіли, що влітку в Центрі діалогу «Костюхнівка» у три зміни працюватимуть табори, де матимуть можливість відпочивати як їхні діти, так і волинські.

Також у планах – організація пленеру художників та виставок їх робіт, зустрічі громадських молодіжних організацій обох регіонів. Розмова велась про обмін досвідом студентів університетів Лодзя та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Проведення заходів на Волині за участі української та польської молоді заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк вважає черговим етапом у пізнанні культури та традицій країн-сусідів. З боку волинської влади він пообіцяв підтримку.

Також Олександр Курилюк запросив колег та діячів культури Лодзького воєводства на музичний фестиваль «Стравінський та Україна», відкриття якого відбудеться 29 травня ц.р. в Луцьку.

У складі польської делегації: віце-маршалок воєводства Дорота Риль, комендант воєводської поліції Даріуш Банаховіч, комендант воєводської державної пожежної охорони в Лодзі Анджей Вітовскі, начальник освіти адміністрації Лодзького воєводства Ян Каміньскі, директор Бюро воєводи Марчін Шмая, директор «Центру діалогу «Костюхнівка» Ярослав Гурецкі.

Також у зустрічі взяв участь голова Маневицької РДА Миронюк Микола та начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ОДА Андрій Ломага.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 4,6 млн. грн. ...
Наступна новина: У Тернополі розпочався ...

КОМЕНТАРІ