На Волині держслужбовці та представники органів місцевого самоврядування висадять 13 гектарів лісу

На Волині держслужбовці та представники органів місцевого самоврядування висадять 13 гектарів лісу

20.04.13 17:17 0 1001
Напередодні Всеукраїнської акції «За чисте довкілля», працівники обласної державної адміністрації, облради, управлінь та структурних підрозділів ОДА, Луцької міської ради та Луцької райдержадміністрації, лісівники та журналісти висадили дерева. У селі Брище Луцького району, де знаходиться полігон твердих побутових відходів, заплановано посадити 70 тисяч саджанців сосни. Цими деревами охоплять 13 гектарів землі. В облаштуванні «зеленої зони» взяло участь понад 500 осіб.

До акції зі створення захисних лісових насаджень активно долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко, заступники голови ОДА Віталій Карпюк та Сергій Ющак.

Олександр Башкаленко повідомив, що за п’ять років всі населені пункти, поблизу яких є сміттєзвалища, будуть обсаджені зеленими насадженнями. «Це – чисте довкілля і захист населення, що там проживає», - зазначив він.

У свою чергу Віталій Карпюк розповів, що шньої посадкою лісу завершується створення буферної зони навколо Брищенського сміттєзвалища: «За три роки тут висадили майже 30 гектарів лісу. Якщо в 2010 до посадки залучалось близько ста людей, то вже - більше півтисячі. Якби 15-20 років тому в області масово висаджували дерева, то екологічна ситуація була б значно кращою». Він повідомив, що після сміттєзвалища в Брище таку ж захисну зелену смугу будуть створювати навколо Ковельського ветсанзаводу.

Довідково: на 18 квітня ц.р. в рамках акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» посаджено майже 100 га лісових насаджень, з них лісовідновлення відбулося на 96 га, решта - лісорозведення. Висаджували сосну, дуб, ялину, березу, вільху та модрину.

Долучилося близько 2,5 тис. осіб. Серед них - майже 2 тис. школярів та студентів, близько 100 представників громадських організацій, 75 представників місцевої влади та ЗМІ.

Так, на території ДП «Любешівське ЛМГ» (Деревківське лісництво) дерева висаджували представники РДА та голови сільських рад. У Старовижівському лісництві ДП «Старовижівське ЛГ» новий ліс з’явився силами працівників районного відділу міліції та учнів шкіл с. Кримно та с. Смідин. У Вербичанському лісництві ДП «Турійське ЛГ» до посадки лісу залучили педагоги та учні школи у с. Свинарин. В Устилузькому лісництві ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» лісові насадження створювали учні Устилузької школи. У Куликовицькому лісництві ДП «Поліське ЛГ» - учні школи в с. Красна-Воля.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ