Михайло Вишиванюк: Угорщина для нас є стратегічним партнером

Михайло Вишиванюк: Угорщина для нас є стратегічним партнером

20.04.13 08:05 0 766
Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк зустрівся з представниками делегації Угорської Республіки, що перебуває в області з метою обміну досвідом у галузі сільського господарства.

Зустріч розпочалася із вдячності, висловленої Михайлом Вишиванюком на адресу артистів угорського театру за прекрасну постановку оперети «Сільва», яку нещодавно з великим успіхом було презентовано прикарпатським шанувальникам музики.

Перейшовши до ділових питань, голова облдержадміністрації зазначив: у гостей буде можливість відвідати спільне українсько-угорське підприємство «Або-мікс» у Коломиї, яке займається виробництвом комбікормів, торгує зерном, насінням, живими тваринами. «Це стане впевненістю для вас, що в Україні можна працювати і спільно, разом заробляти кошти, - наголосив Михайло Вишиванюк. – Ми зацікавлені у співпраці з Угорщиною, яка є для нас стратегічним партнером завдяки генеральному консулу Угорщини в м. Ужгороді Йожефу Бачкаї».

«Ми маємо спільні корені, спільні результати у багатьох галузях, в тому числі й у сільському господарстві, - у свою чергу зазначив Йожеф Бачкаї. – Коли зустрічаються наші сільськогосподарські фахівці, завжди мають про що говорити. Сподіваємося, що зможемо вчитися один в одного».

У лютому прикарпатська делегація мала нагоду побувати в Угорщині та ознайомитися з діяльністю сільськогосподарської фірми «Нагіс», яка об’єднала комбікормовий, м’ясопереробний заводи і підприємство з переробки молока. Фірма має в обробітку понад 3 тис. га землі, на якій налагоджено замкнений цикл вирощування і переробки сільськогосподарської продукції. Працівники «Нагіс» займаються розведенням свиней, корів, птиці. Директор з економічних питань ЗАТ "Нагіс" Ласло Чіркаш – у складі делегації з Угорщини приїхав на Прикарпаття.

На Івано-Франківщині гостей ознайомлять з роботою товариства «Даноша», ДП «Ямниця», підприємства з виробництва яєчного порошку та інших.

«Радіємо з того, що можемо перебувати в області та налагодити контакти з вашими підприємцями, - зазначив директор з економічних питань ЗАТ "Нагіс" Ласло Чіркаш. – Маємо серйозні плани співпраці».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибух у Техасі у США був ...
Наступна новина: На Львівщині у ...

КОМЕНТАРІ