На Івано-Франківщині на Долинщині розпочала роботу виставка краєвидів Бойківщини

На Івано-Франківщині на Долинщині розпочала роботу виставка краєвидів Бойківщини

20.04.13 16:49 0 952
В Долинському музеї «Бойківщина» Тетяни і Омеляна Антоновичів з 12 квітня по 12 травня експонується виставка «Краєвиди Бойківщини у мініатюрі Степана Теліжина».

Оскільки експозиція є мандрівною, після її завершення керівники навчальних закладів, підприємств та музеїв Прикарпаття можуть запросити її до себе.

18 квітня мешканці міста та шанувальники художнього пензля Степана Теліжина, серед яких почесний голова та голова РО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Степан Янковський та Василь Олійник, директор Долинської школи естетичного виховання Олег Лаврів мали можливість поспілкуватися з автором експозиції.

Довідково

Степан Теліжин – художник, педагог. Народився 1945 року в с. Надіїв Долинського району. Закінчив місцеву загальноосвітню школу, Івано-Франківський педагогічний інститут ім. В. Стефаника, Московський інститут ім.. Сурикова.

Працював в загальноосвітніх школах Долинщини.

Олія і акварель місцевого художника добре відома як долинянам та мешканцям інших областей України, так і за межами нашої держави. Географія подорожей досить різноманітна. Починаючи з персональної виставки в Долині з 1984 року, вона подорожує Галичиною, відвідала м. Київ, неодноразово побувала в Австрії, Франції, Америці. Основа його творчості-пейзаж. Працюючи в реалістичному ключі, сотворив сотні картин, на яких відтворено красу природи рідного краю.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Челленджер Рим. Дует ...

КОМЕНТАРІ