Для львівських школярів впроваджують уроки в музеях

Для львівських школярів впроваджують уроки в музеях

20.04.13 10:54 0 964
Шкільна освіта у Львові стає динамічнішою. Управління освіти спільно з музеями міста працює над проектом проведення навчальних уроків інтегровано – у музеях. Відтак, вже з вересня львівські школярі зможуть відвідувати уроки у музеях. Наразі такі уроки тестово у суботній день провели для кількох шкіл. один з таких уроків у Палаці Потоцьких відвідав і міський голова Львова Андрій Садовий.

У рамках проекту «Єдиний освітньо-культурний простір м. Львова» Навчально-методичний центру освіти розробив модельні уроки із природничих дисциплін у музеях міста. Для реалізації проекту використовують фонди Національного музею ім. А. Шептицького, Львівської картинної галереї, Палацу Потоцьких, Львівського природничого музею.

Працівники управління освіти вже розробили методичні рекомендації. З лютого 2013 року щочетверга для директорів львівських шкіл проводять показові уроки.

— Це наш проект, який стартував у 2013 році – «Єдиний освітньо-культурний простір міста Львова». Мета проекту – залучити музеї міста до активної співпраці зі школами через пропаганду уроків з різних дисциплін. Ми вже маємо напрацювання з декількох предметів – це природничий цикл, уроки з інформатики, бінарний урок з математики та української літератури, хімія, біологія і фізика. У процесі розробки іноземна мова. Цей проект вже має резонанс. Хімія і українська література вже мають продовження – є вже індивідуальні розробки різних вчителів. — Кожна тема уроку проводиться на базі музею, використовуються експонати музею, фонди.

Урок з біології – це наш перший урок, ми розпочинали проект саме з цього уроку. Він цікавий. Зараз директори шкіл та вчителі стали учнями 7-го класу. Вони послухають теоретичну частину, а потім буде робота в залах музею. Окрім уроку з біології, є також пропаганда мистецтва.

Ми працюємо з Картинною галереєю – це бінарний уроку з української літератури та математики, на базі Палацу Потоцьких – біологія та іноземна мова, на базі Національного музею імені Андрея Шептицького – відбувається інформатика і хімія. Фізика була у Природничому музеї.

Ми ці моделі уроків показуємо для вчителів та директорів шкіл, аби вони знали, що це таке, як їх проводити. Звичайно, це не може бути щоденний чи щотижневий урок. Треба ретельно готуватись як вчителям, так і учням. Маємо надію, що такі уроки будуть в

Про це повідомили у Львівській міській раді

Читайте також: Эти материалы более подробно показаны в видео уроках, которые показывают не только что нужно делать, но и объясняют как именно это делается правильно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кварцяний ставить на ...
Наступна новина: На Житомирщині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ