Віктор Шемчук презентував інвестиційний потенціал Львівщини представникам відомих французьких компаній

Віктор Шемчук презентував інвестиційний потенціал Львівщини представникам відомих французьких компаній

20.04.13 21:01 0 903
18 квітня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч з делегацією Франції на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі.

У складі іноземної делегації на зустрічі були присутні представники відомих французьких компаній, зацікавлених у розвитку бізнесу на Львівщині, зокрема “ODAESS”, “PEUGEOT”, “BIGBOARD”, “AGROGENERATION”, “AIR LIQUIDE”, “Auchan Львів”, “Лафарж Львів”, “Cr?dit Agricole” та ін.

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо пожвавлення двостороннього співробітництва, зокрема Віктор Шемчук зазначив, що за показниками зовнішньоекономічної та інвестиційної співпраці Львівської області з Францією контакти у сфері економіки не є надто активними. Проте він додав, що з кожним роком взаємини у цьому напрямку активно розвиваються. «Львівщина має тісні відносини у сфері економіки та культури, але має й великий резерв для роботи», – сказав В.Шемчук.

Зазначимо, що станом на 1 січня 2013 року від французьких інвесторів в економіку області надійшло інвестицій на суму 9,7 млн. дол. США, що становить 0,6% від загального обсягу.

У розмові з послом Франції очільник Львівщини позитивно відзначив проведення у місті Львові вже традиційного Х міжнародного фестивалю «Французька весна», присвяченого французькій культурі і мистецтву. Він також висловив вдячність п.Алену Ремі за сприяння в організації виставки робіт видатного скульптора Івана Георга Пінзеля в Луврі, котра відкрилася в листопаді минулого року.

Керівник області представив членам іноземної делегації презентацію інвестиційного потенціалу Львівщини, котра розкрила основні пріоритетні та стратегічні напрямки регіону, найперспективніші сфери подальшого розвитку та співпраці.

Додамо також, що Віктор Шемчук запросив представників офіційних та бізнес-кіл Франції й до участі в інвестиційних форумах, що відбуватимуться у місті Львові, зокрема IІ Міжнародному форумі інвестицій та інновацій (6-7 червня 2013 року) та ХІІІ Міжнародному економічному форумі (жовтень 2013 року).

Надзвичайний і Повноважний Посол Франції Ален Ремі відзначив, що ця зустріч є лише першим етапом подальшої співпраці, але вона є дуже важливою для представників французьких компаній, які готові розвивати свій бізнес в області. Він також висловив позитивне враження від зустрічі, відкритості та готовності керівництва облдержадміністрації до активного співробітництва.

На завершення голова Львівської ОДА висловив сподівання, що шня зустріч надасть змогу представникам французьких фірм детально ознайомитись з інвестиційними можливостями Львівщини та налагодити вигідні бізнес-контакти. «Думаю, що хороша традиція проведення Французької весни плавно переходитиме у рік французького бізнесу на Львівщині», – додав В.Шемчук.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: у квітні ...
Наступна новина: Дні Львова відбудуться в ...

КОМЕНТАРІ