Житомирщина: у майже 90 % закладів культури області створено умови вільного доступу для осіб із обмеженими фізичними можливостями

Житомирщина: у майже 90 % закладів культури області створено умови вільного доступу для осіб із обмеженими фізичними можливостями

20.04.13 13:09 0 933
За даними галузевих управлінь облдержадміністрації, 1075 зі 1190 обласних закладів культури наразі забезпечені необхідними засобами безперешкодного доступу для осіб із інвалідністю. Про це повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Галина Корінна під час засідання обласного комітету для забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. «На в області вже пристосовані для вільного доступу людей із особливими потребами приміщення районних державних адміністрацій, міських рад, управлінь праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, центрів зайнятості, закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування, освіти і культури та інших об’єктів», – конкретизувала посадовець.

Разом із тим, із 1316 закладів охорони здоров’я регіону, які необхідно облаштувати пандусами, повністю доступними на вже є 648 та 462 – частково доступні. При цьому дев’ятнадцять із 25-ти закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування відповідають державним будівельним нормам і до чотирьох із них встановлено кнопки виклику.

За словами Галини Корінної, у напрямку створення безперешкодного доступу на Житомирщині багато зроблено завдяки спільним засилання влади області та громадських організацій інвалідів і ряду інших зацікавлених організацій.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: П’ять днів поспіль ...
Наступна новина: Співробітники УБОЗу ...

КОМЕНТАРІ